Böbreğini Oğluna Veren Anne Yılın Annesi Seçildi

0
477

hassa yılın annesiHassa Belediyesi ve Ak Parti kadın kollarının düzenlediği Anneler Günü etkinliğinde yılın en fedakâr annesi oğluna böbreğini veren Zeynep Şıkoğlu seçildi.

Böbrek hastası evladıyla  hastane köşelerinde çektiği sıkıntıları ağlayarak anlatan Zeynep Şıkoğlu; “Benim yerimde hangi anne olsa umarım aynı şeyleri yapardı. Evlatlarımız bizim hayat kaynağımızdır. Biz Anneler onlarla hayat buluyoruz. Ben de oğlum olmadan yaşamamın hiçbir anlamı olmayacağını düşünerek biricik oğluma hiç tereddüt etmeden böbreğimi verdim. Eğer gerekseydi canımı bile verirdim” dedi.

Şıkoğlu, organ naklinin ne derece önemli olduğunu sadece sıkıntı yaşayanların değil bütün toplumun bilmesi ve bu konuda duyarlı olması gerektiğini anlatarak kendisini yılın annesi seçen Ak Parti Hassa Kadın kolları üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Ayten Turan’a teşekkürlerini sunarak “Allah hiç kimseyi evladıyla imtihan etmesin” diye konuştu.

Ak Parti Hassa Kadın Kolları Başkanı Ayten Turan ise yaptığı konuşmasında; “Elbette bütün Anneler fedakardır ama; evladına canından can verecek kadar fedakar bir Anne bizim için daha önemlidir. Ben bütün Anneler adına bu plaketi kendisine vermekten onur duyuyorum” dedi.

Etkinlikte, Reyhanlı’da vuku bulan elim patlamada hayatını kaybeden masum vatandaşların ruhu için  Kur-an ve ilahiler de okundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here