“Polis Devleti Uygulamalarını Şiddetle Kınıyoruz”

0
49

eğitim-iş açıklama17Eğitim İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş’tan Tepki

İstanbul Taksim Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı direnenlerin destekçileri olduklarını vurgulayan Eğitim İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi.

AKP iktidarının isteklerini, halka, biber gazıyla, polis copuyla dayatmaya çalıştığını savunan Kuş; “Taksim Gezi Parkı’nı, “Taksim Meydanı’nın Yayalaştırılması” projesi kapsamında talan edip sermayeye AVM kurulması için peşkeş çeken AKP, günlerdir yağma politikasına direnenlere karşı acımasızca saldırmaktadır. Sadece demokratik tepkilerini gösteren doğa dostu barışçıl insanlara karşı yaşlı, çocuk demeden gerçekleştirilen orantısız güç kullanımı,  AKP’nin yaşamın her alanına müdahale etme hevesinin hızla arttığının da bir göstergesidir.

AKP’nin ileri demokrasi kitabında, AKP’yi desteklemeyenlerin terörist olarak tanımlandığı açığa çıkmıştır. AKP, tek parti iktidarı olmasına rağmen ülkeyi yönetmekte büyük güçlük yaşamakta, iktidarsızlığını gözdağı amaçlı polis devleti uygulamalarıyla perdelemeye çalışmaktadır. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, AKP’yi ayakta tutan kokuşmuşluk ve ülkenin içine sokulduğu karanlık deşifre olmaya, geniş halk kitlelerine ulaşmaya başlamıştır.

Son günlerde iyice su yüzüne çıktığı gibi otoriter küstahlığa dönüşen polis devleti uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Yaratılan siyasal şiddet dalgalarının günün birinde yaratıcılarını yutacağından en küçük kuşku duymuyoruz. Eğitim-İş olarak Gezi Parkı’nda rant sistemine karşı doğayı ve kentini savunmak için direnenlerinin yanında olacağımızı belirtiyor, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here