Podolog’tan İskenderun’da İlk; Diskli Pedikür

0
108

Ayak Bakım ve Sağlığı konusunda uzman Podolog Anna Cengiz, ayaklarda yaşanan sıkıntı ve rahatsızlıkları, kolayca çözebildiklerini söyledi.

İskenderun’da ilk ve tek olarak ‘diskli pedikür’ yaptığını kaydeden Podolog Anna Cengiz; “Kuru medikal pedikür yapıyorum. Pedikür için gelenlerin problemine bakıyorum, önce anlatıyorum. Sorun nedir, nasıl çözülür, nelere dikkat edilmelidir hepsini ayrıntılarıyla anlatıyorum. Batık tırnak varsa, ameliyatsız çözüm buluyoruz. Sonrasında neler yapılması gerektiğini anlatıyorum, kişi bunlara uyarsa bir daha batık sorunu yaşamıyor. Topuk kalınlaşması, çatlaklarına da çözüm buluyoruz.

Aparatlı diskli pedikür yapıyorum, o tamamen topuk temizliyor ve yumuşak olmasını sağlıyor, uzun zaman için yeterli oluyor. Disk pedikürü İskenderun’da sadece ben yapıyorum. Bu normal pedikürden daha güzel, daha temiz oluyor, daha uzun süre kullanılabiliyor” diye konuştu.

Tırnak sorunlarına karşı da tel tedavisi uyguladıklarını ifade eden Cengiz; “Tel tedavisi uyguluyoruz, ben titanyum koyuyorum. Büyükşehirlerde de bu uygulanıyor. İskenderun’da kimse yapmıyor. Bazı teller tırnak içine takılıyorlar, benim kullandığım tırnak üzerine yapışıyor, titanyumdan yani çok sert. Tırnakta kalınlaşma varsa, şekil bozukluğu varsa, batma varsa düzeltiyor. Bu teli kullanmak oldukça kolay, insanlara taktığımız zaman fark etmiyorlar bile üzerlerinde bir şey olduğunu.

İnsanlar bakım için de geliyor, sorun yaşadıkları için de gelebiliyorlar. Bölgemizde en çok karşılaştığımız sorun nasır ve siğil. Nasır şikayetiyle geldikleri zaman, nerede olduğuna, hangi ayakkabı tercih edildiğine, hastanın nasıl yürüdüğüne bakıyorum. Sonra nasırın nasıl çıktığını, sebebini anlatıyorum. Temizliyorum, gerekirse ayakkabıyı değiştirmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here