Emlak Sektöründe Hareketlilik Bekleniyor

0
50

Türkiye’nin en önemli pazarlarından biri olan gayrimenkul ve emlak sektörü, son gelişmelerle birlikte ülke gündemdeki yerini koruyor. Konut fiyatlarındaki artışa rağmen arz-talebin yoğun bir şekilde sürmesiyle, emlak sektöründe önümüzdeki günlerde daha fazla bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Birkaç ay önceki sürekli fiyat artışlarının son günlerde yerini stabil bir konuma bıraktığını kaydeden Emlak Danışmanı Gizem Zaroğlu; “Şu an satıcılar bayağı bir fiyat artışında, ekspertiz çalışması ya da değerlendirme uzmanından destek almadan fısıltı haberleri ile fiyat arttırdılar, bu durum alıcı vatandaşların canını fazlasıyla sıktı. Geçtiğimiz haftalarda devletimizin açıkladığı paket sistemi vardı, insanların rahat nefes almasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Faiz oranlarının düşmesi ile de halkımız daha da çok rahatlayacak. Şu an fiyatlar artış durumunda ama bundan 2 ay önceki duruma göre şu an stabil olarak ilerliyor. Bizim aldığımız portföylerimizin tamamı böyle. Bir hareketlilik başladı ev alma furyası da başladı, inşallah hayırlı olacaktır” dedi.

Faizlerin Düşmesiyle Hareketlilik Bekliyoruz

Önümüzdeki aylarda faizlerin düşmesiyle daha yoğun bir hareketlilik beklediklerini ifade eden Zaroğlu; “Önümüzdeki aylarda beklentimiz, faiz oranlarının düşmesi ile birlikte alıcıların piyasayı hareketlendireceklerini düşünüyorum. Fiyatlar artacaksa da biz artık yetkilendirme sözleşmesinde satıcılarımızla ufak bir toplantı yapıyoruz, yetkilendirme sözleşmesini aldığımız zaman piyasanın enflasyon durumuna göre artış oranını başta konuşuyoruz, bu durum alıcılarımızın daha çok canını sıkmasın ve yeni sürprizlerle karşılaşmamak adına belli bir oran belirliyoruz. O oranın belirledikten sonra zamanlamayla birlikte biz fiyatımızı sabit tutuyoruz. O yüzden çok fazla bir sürpriz yaşamadık, biz bu durumu fırsata çevirdik açıkçası. Bu şekilde çalışıyoruz ama önümüzdeki günlerde ülkemizde birçok sürprizler yaşandığı için yarın bizi neler bekliyor neler bekleyebilir net, keskin bir şey söyleyemeyiz” şeklinde konuştu.

Alıcı ve satıcıların mağduriyet yaşamaması adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Zaroğlu; “Bir alıcımız 2 hafta önceki bir portföyü yeri gezip gördüğü zaman ve teklif aşamasına geldiği zaman fiyatın güncellenmesi bayağı bir canını sıkıyor ama dediğimiz gibi kurumsallık kültürüyle çalıştığımız için baştan her şeyi peşin hükümlülükle strateji belirleyip devam ettiğimiz için yola bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Vatandaş endişeli, faiz oranlarının düşmesini bekleyenler var, onun dışında parasını tamamlayıp talip olduğu yerlere sahip olmak isteyen alıcılar var. Yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geleni değil elimizden gelenin fazlasını yaparak çalışıyoruz” dedi.

Emlak Danışmanı Ayşe Gökalp ise, alım gücü yetersizliği nedeniyle insanların sıkıntı yaşadığını ifade ederek; “Enflasyonun artışı, faiz oranlarının yüksek oluşundan yakınıyor insanlar, bütçeleri sıkıntılı, alamıyorlar. Alamıyorlar, erteliyorlar, erteledikçe de ev alma potansiyelleri düşüyor” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here