Selahattin Deniz; “İnsanlarla Uğraşmak Yerine Toprakla Uğraşmayı Tercih Ettim”

0
58

Seramik Sanatçısı ve Heykeltıraş Selahattin Deniz; “İnsanlarla Uğraşmak Yerine Toprakla Uğraşmayı Tercih Ettim”

Yirmi yılı aşkın bir süredir seramik ve ahşap sanatıyla ilgilendiğini söyleyen İskenderun Sanat Evi kurucularından, Seramik Sanatçısı ve Heykeltıraş Selahattin Deniz, aldığı eğitimler sayesinde tamamen profesyonelleştiğini kaydetti. Restoran işletmeciliği yaparken, bu işe yöneldiğini kaydeden Deniz; “İnsanlarla uğraşmak yerine kil ve toprakla uğraşmayı tercih ettim” dedi.

Hobi olarak başladığı seramik sanatını son 10 yıldır meslek olarak yaptığını anlatan Deniz; “Seramik sanatçısı ve heykeltıraşım, esas kullandığım sanat malzemesi kil, onun dışında taş, ahşap çalışmalarını da yaptım ama %90 kilden, seramik dediğimiz çalışmalar yapıyoruz. Seramikten her formu, her hacmi, her boyutta çalışabiliyoruz, anıtsal büyüklükteki işler dahil olmak üzere çok küçük ürünler de yapabiliyoruz. İsteğe göre istenilen her şeyi yapabilecek kapasitedeyiz.

22 yıldır bunu yapıyorum. Önceleri resim yapıyordum amatörce daha sonra işi biraz daha ileri götürüp, profesyonelleşmek istedim. Çok ciddi bir emekten sonra da başardığımı düşünüyorum. İskenderun Sanat Evi 9 yıldır var. 2 ressam arkadaşımızla beraber burayı kullanıyoruz, herkes kendi işini yapıyor ama atölyemiz ortak. Değişik çalışmalar yapıyoruz, sipariş olmasa da üretmeye devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önceleri restoran işletmeciliği yaptığını anlatan Deniz; “İnsanlarla uğraşmak yerine çamurla uğraşmayı tercih ettim. Ben daha önce eşimle beraber restoran işletiyordum. Restoran çok yorucu, hizmet sektörü çok yorucu, bir nedenle boşaltmak zorunda kaldık ve bir daha aynı işi yapmak istemedim. Bütün enerjimi bu işe verdim, ciddi çabalar sonrasında profesyonelleştim. Öğrenim süreci de çok zor oldu, soru sorabileceğim insan yoktu, bir şekilde çözdüm, şu an iyi bir noktada olduğumu düşünüyorum. Ahşap da, seramik de taş da çok ayrı zevkler veriyor insana. Son zamanlarda insan figürlü, karikatür figürlü, hayvan figürlü kupalar yapıyorum” diye konuştu.

İskenderun ile ilgili çok büyük projeleri olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz; “Projelerimiz var ama hayata geçirmek farklı bir durum. İskenderun için de çok güzel şeyler düşünüyorum, benim projem gerçekleşirse herkesin ziyaret etmek isteyeceği bir şehir haline gelebilir İskenderun. Hayata geçirilmesi biraz zaman alır ama ondan sonra İskenderun’u kimse tutamaz turizm konusunda. Çok ciddi bir projem var, dünyada benzeri olmayan bir proje, yetkililer dinlemek isterse anlatırım. Hazırlıklarım, çizimlerim var” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here