Piyasalar Çin Politikalarını İzliyor

0
54

uğur fırat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, hafta başında, piyasaları değerlendirdi. Piyasaların Çin politikasını izlemekte olduğunu söyleyen Uğur Fırat; “Uluslararası piyasalar, Çin’de ekonomiyi desteklemek için gerekli adımların atılacağına yönelik konuşmaları, Avrupa ve Ukrayna’daki seçimleri izliyor. Asya hisseleri, Çin’de hükümetin politikaların ekonomiyi desteklemek için gerekli olduğu şekilde düzenleneceğini söylemesinin ardından yükselirken, bölgesel gösterge endeks yılın en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Diğer yandan altına baktığımızda altın, 1.300 doların altında tutunuyor.

Altın, Çin, ABD ekonomisinin toparlanıyor olmasının Ukrayna’daki tansiyona ağır basması ile 1,300 doların altında tutunuyor. Külçe altının onsu Singapur saati ile 13.50’de 1,293 dolardan işlem gördü, 23 Mayıs Cuma günü ise 1,292.61 dolardan alıcı bulmuştu. Altın, Cuma günü ABD’de yeni konut satışlarının Ekim ayından bu yana en çok arttığını gösterir verinin ardından yüzde 0.1 gerilemişti. ABD ve İngiltere piyasaları bugün tatiller sebebi ile kapalı.

Altın, geçtiğimiz yıl Amerikan Merkez Bankası Fed’in ekonominin ilerleme kaydettiği gerekçesi ile varlık alımında azaltmaya gideceğine dair beklentiler ile yüzde 28 değer kaybetmişti. Altın fiyatlarının bu yıl yüzde 7.6 yükselmesinde ise Ukrayna ve Rusya arasındaki krizin etkisi mevcut. IMF’nin veri tabanına göre Kazakistan Türkiye ve Belarus Nisan ayında altın rezervlerini arttırırken Meksika ise düşürdü” açıklamasını yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here