Petrol Piyasasında Ulusal Marker Uygulaması

0
466

veysi tarhan1Tarhan Petrol İşletmecisi Veysi Tarhan; “Uygulama ile Petrol Satışları Normale Döndü”

Kaçak akaryakıt ile yürütülen çalışmaların sonuçları hakkında bilgi veren Tarhan Petrol İşletmecisi Veysi Tarhan, ülkemizde uygulanan ‘Petrol Piyasasında Ulusal Marker Uygulaması’ sonrasında, petrol işletmelerinde satışların normal seviyelere ulaştığını söyledi. İşletmeci Tarhan, esnafın mağduriyetini gidermek içinde kayıt altına alıp, bidon ile akaryakıt satışı yaptıklarını belirtti.

Akaryakıt kaçakçılığı ile yapılacak mücadelenin amansız yapılması gerektiğini vurgulayan Veysi Tarhan; “Sınır ticareti adı altında sınır ticaretini aşan yakıt getiriliyor. Bununla ilgili yetkililere alınması gereken önlemleri ve tedbirleri sıraladık. Çünkü bu yapılan sınır ticareti değildir, kaçakçılıktır. Sınır ticaretine karşı değiliz ama fazladan alıp bunu ikinci ele götürüp satıyorsa biz ona karşıyız. Bu hem ülke ekonomisine hem de petrol işletmecilerine zarar vermektedir. Ayrıca ilimizde kaçak akaryakıt ile ilgili Belen ilçemizde yapılan kontrolleri aşmak için kaçakçılar Gedik üzerinden giderek, kontrollere takılmadan geçiyor. O yolda sanki özellikle bu işlerde kullanılmak için açılmış, düzeltmiş ve temizlenmiştir” dedi.

Kaçakçılık ile yapılan mücadelede başarılı olunup olunmadığına, eski model araçların petrole girip girmemesinden anlayabildiklerini söyleyen Tarhan, akaryakıt kaçakçılığı ile yapılan mücadelenin ilk döneminde günlük 200-300 litre gibi komik rakamlarla satış yapabildiklerini fakat şu anda ise satışların normaller üzerine yaklaştığını kaydetti.

İlçemizde sık-sık yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile jeneratör kullanan esnafın petroller istasyonlarından akaryakıt alamamasından dolayı büyük sıkıntı yaşadığı yönündeki sorumuza da yanıt veren Veysi Tarhan, bunun emniyetin uygulaması olduğunun altını çizerek; “Biz esnafa yardımcı olmak adına bidonla gelen kişilere yakıt veriyoruz. Yalnız, bidonla bizden yakıt almak isteyen vatandaşlardan T.C. kimlik numarası ile çalıştığı işyerinin adını alarak kayıt altına alıyoruz. Ancak bu şekilde yakıt veriyoruz. Bu bizim özel uygulamamızdır” diye konuştu. Tarhan, konu ile ilgili emniyet yetkilileri ile görüşeceğini de vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here