Levent Kırca’nın ‘Haziran’ı İskenderun’da!

0
241

levent kırca tiyatrosu1Gezi Parkı’yla başlayıp Türkiye’yi ayağa kaldıran Haziran direnişi, Usta Oyuncu-Komedyen Levent Kırca’nın gözlemleriyle tiyatro oyunu oldu. İlk kez 19 Haziran’da Ankaralı tiyatro severlerle buluşan Kırca’nın “Haziran” adlı oyunu, bu ay sonunda da İskenderunlu sanatseverlerle buluşacak.

500.000 kişinin üzerinde izlenen “Azınlık” ve “İçerdekiler” oyunlarından sonra Kırca ve ekibi, şimdi de ‘Haziran’ ile gündem tutuyor. Levent Kırca’nın yazıp yönettiği ‘Haziran’ isimli eserde, Haziran 2013’ten sonra Türkiye’de yaşanan sıcak gelişmelerine ve Türkiye gündemine, Hataylı bir ailenin perspektifinden; onların yaşadıkları ile ülkede yaşanan olayların paralel ve etkileyici öyküsünün, mizahi ve zekice kurgulanmış anlatımına tanık olunuyor. Halk ayaklanmasını Hataylı bir ailenin gözünden anlatan Levent Kırca, politik oyunuyla yine güldürürken düşündürüyor.

levent kırca tiyatrosu2

19 Haziran’dan bu yana Türkiye’nin çeşitli kentlerinde sergilenen oyun, bu ayın sonunda ise Hatay’da 3 şehirde sergilenecek. 30 Kasım Pazar günü saat 19.00’da İskenderun’da Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı salonunda sahnelenecek olan oyun, 28 Kasım Cuma günü saat 19.00’da Samandağ Belediye AVM Kültür Merkezinde, 29 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Antakya Meclis Kültür Merkezinde sahnelenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here