Özel Harekâtçı Rehine Çil, Ailesine Kavuştu

0
123

rehine ailesine kavuştu1Rehin Alındığı Gün Doğan Çocuğunu 101 Gün Sonra Görebildi

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alınan ve geçtiğimiz hafta sonu serbest bırakılarak Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekâtçı Hassalı Ömer Çil, evine gelerek ailesine kavuştu.

101 önce Musul Konsolosluğunda görevli iken IŞİD Terör Örgütü üyeleri tarafından rehin alınan ve 49 rehine arasında bulunan Hassalı Özel Harekat Polisi Ömer Çil’i Hassa Merkez Girne mahallesinde bulunan baba ocağında Hassa halkı tekbirlerle ve sevinç göz yaşlarıyla kurban keserek karşıladı. Hassa Girne mahallesinde bulunan polisin baba ocağı gün boyu Hassalı vatandaşlarla dolup taştı.

Araçlarını Türk Bayrağı ile donatan Hassalı gaziler ve Ömer Çil’in yakınları, polis Ömer Çil’i gece saat 01.00’de Hassa Aktepe girişinde edata bir gelin edasıyla karşıladılar. Sevinç göz yaşlarının hâkim olduğu buluşma anında, Özel Harekat Polisi Ömer Çil eşine ve kaçırıldığı gün doğan 101 günlük kızı Nilay’a özlemle sarılarak bir süre sessiz kaldı.

Ömer Çil’i gözyaşları içerisince bağrına basan babası Ali Çil’in feryadı yürekleri dağladı. Tekbirler eşliğinde kesilen kurbanın ardından, çocuklarını kucağına alarak, karşılama çadırına geçen polis ve babası, tebrikleri kabul ettiler.

rehine ailesine kavuştu2

Hassa Girne Mahallesi Muhtarı olan Ömer Çil’in babası Ali Çil, oğlunun serbest bırakılmasını şu ifadelerle dile getirdi; “101 gündür IŞİD’in elinde rehin tutulan oğlumun acısı yüreğimizi yaktı. Sabırla, metanetle oğlumuzun serbest bırakılmasını bekledik. Oğlumun esir alındığı gün gelinim doğum yaptı. Oğlum Ömer 101 günlük olan torunum Nilay Erra’yı görememişti. Bugün aldığımız mutlu haberle 101 günlük hasret acımız yerini sevince bıraktı” dedi.

9 aydır kocasını göremediğini ifade eden Ömer Çil’in eşi Hanife Çil ise kocasını yanında gördüğünden dolayı sevinçli olduğunu ifade etti. Polisin eşi Hanife Çil; “101 gündür yolunu sabırla ve metanetle beklediğim sevgili eşime kavuşmanın sevincini ifade edemiyorum. Büyük kızım babasının resmini yastığının altına koyarak yattı. Hep umut ve özlem içerisinde geçirdik üç ayı. Allah devletimizden razı olsun. Bütün yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Evin önünde oluşturulan çadırdakilerle tek tek tokalaşan Çil; “Söyleyecek bir şey yok. Allah’ıma hamdolsun bu anı bana yaşattı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah’ım kimseye bu acıyı yaşatmasın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here