Kızılay Evi Sahilde Açıldı

0
485

kızılay evi açılış1Türk Kızılay’ı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Aslan; “Türk Kızılay’ı Dünya Markasıdır”

İskenderun sahilde, ‘Kızılay Evi’ açıldı. Türk Kızılay’ı tarafından İskenderun Atatürk Anıtı konuşlanan ‘Sahil Kan Alma Noktası’nın (Kızılay Evi), açılışı yoğun katılımla görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Açılışta yaptığı konuşmasında, Türk Kızılay’ını İskenderun’da başarı ile temsil eden Şube Başkan Ümit Günay ve emeği geçenleri kutlayan İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil; “Kızılay’a nezih yerde, İskenderun’un en güzel yerinde kendilerine burayı tahsis ettik. Fuat Bey de çok güzel mekân tahsis etti. Bunlar birleşince kan bağışı arttı. Daha hijyenik, daha temiz ortam, insanlarda kan bağışı için albeni yarattı. Böyle önemli konularda biz belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Yalnız Kızılay açısından değil, biz artık yeni İskenderun’u inşa ediyoruz. Altyapısıyla, üst yapısıyla, sosyal yaşam alanlarıyla, kültürüyle, sanatıyla, yardımseverliğiyle inşallah Allah mahcup etmezse İskenderun birkaç yıl içinde Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alacak. Her zaman kurumlarımızın yanındayız. Halkımızın, kamunun, kentin yararına yapılacak atılımların yanındayız. Yeter ki İskenderun’un adı olsun” dedi.

kızılay evi açılış2

Türk Kızılay’ının dünya üzerinde bir marka olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Türk insanının en temel değerlerinden birisi insan ve insana sevgi. Bu yapılan yatırımın da, merkezinde odağında insan sevgisi var. İnsanı sevdikçe, yücelttikçe milletimizi de devletimizi de yüceltmiş olacağız. Bu boyutta bakılınca Türk Kızılay’ına da teşekkür etmek lazım! Çünkü dünyada Türk markası” diye konuştu.

Kanın sürekli acil ve candan ihtiyaç olduğunu, Kızılay Evi’nin kan bağışı için cezbedici yanı bulunduğunu belirten Türk Kızılay’ı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Aslan, Türk Kızılay’ı İskenderun Kan Bağış Merkezi Yaşam Evi’ne emeği geçenlere teşekkür etti. 146 yıllık köklü kuruluş olan Türk Kızılay’ının dünya markası olduğunu belirten Gülay Aslan; “Dünyanın her tarafına herkese merhamet elimiz uzanıyor” diye konuştu.

Daha önce mobil araçta kan bağışı kabul edildiğini, ancak uygun olmadığını vurgulayan bağışçı işadamı Fuat Tosyalı; “Bu yapının aynısı Osmaniye için de yapıldı, o da bir ay içinde Osmaniye’nin meydanında yerleştirilecek. Estetiği bozmayan bu yapının bağışçılar için, Kızılay için, İskenderun için ve bağışı alan için, temiz, konforlu, iyi bir ortam olduğuna inanıyoruz” dedi.

kızılay evi açılış3

Kızılay Evi’nin halkımızın hizmetine girmesine katkı veren İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve bağışçı Fuat Tosyalı’ya teşekkür eden İskenderun Kızılay Şube Başkanı Ümit Günay; “Bugün burada resmi olarak hizmete girecek olan Kızılay Evinde şifa arayan binlerce insanımıza şifa bulma adına gayret gösteren doktorlarımıza vesile olacağız. Bu Kızılay Evinde kan veren, kan vererek sağlık bulacak ve hayır duası alacak. Bu Kızılay evinde hizmet eden hayır duası alacak, burayı yapan, yaptıran hayır duası alacak. Dilerim tüm hastalarımız da şifa ve sağlık bulacak” dedi.

Konuşmaların ardından, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve hayırsever işadamı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya teşekkür plaketi verildi.

Ardından, Türk Kızılay’ı İskenderun Atatürk Anıtı Sahil Kan Alma Noktası’nın (Kızılay Evi), açılış kurdelesi kesildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here