“Hakkınızı Helal Edin”

0
127

vali veda yemeği3Vali Lekesiz Onuruna Verilen Veda Yemeğinde Yaptığı Duygu Yüklü Konuşmasında Hataylılara Seslendi…

Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz onuruna Ottoman Otel’de akşam yemeği düzenlendi.

İlin dinamiklerimin katıldığı, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte; Adalet Eski Bakanı, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Fuat Çay, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, Hatay Barosu Başkan Sinan Akgöl, Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Cemaati adına Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak, Ermeni Cemaati adına Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Cemaati Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati adına Şaul Cenudioğlu, İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Hatay’da Görev Yapmaktan Büyük Memnuniyet Duydum

 Daha sonra bir veda konuşması yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz; “Cennet gibi vatanımızın cennet gibi köşesi Hatay’ımızın güzel insanları, tayinim çıkması münasebetiyle düzenlenen geceye katılımınızdan dolayı teşekkür ederim. Hoş geldiniz” dedi.

 Hatay’ın, hemen her dönemde çok özel bir coğrafya olduğunu ve Hatay’da görev yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Lekesiz; “Hatay’ın ve Hataylıların, gönlümde ayrı bir yeri olacak. Önemli olan sağlıkla gelip sağlıkla gitmekti, çok şükür sağlıkla geldik, sağlıkla dönüyoruz. İkincisi de Devlete ve millete borcumuzun kalmaması idi. Böyle olduğunu temenni ediyorum, tabi bunun takdirini ben yapamam, bunun takdirini değerli Hatay halkına bırakıyorum” dedi.

Çalışma ilkelerinden söz eden Lekesiz; “Görev yaptığınız yerde insanların gözbebeğine kalp huzuru ile bakabiliyorsanız bu güzeldir, değerlidir. Mazeret üretmek değil, maharet üretmek esastır dedik, idarecilerin görevi sorun çözmektir. Halkına uzak bir devletle uzaklara gidilemez, bir başka doğrumuz; hepimizin doğrusu birimizin doğrusundan daha doğrudur. Günübirlik doğrularla değil sağlıklı verilere dayalı kurumsal doğrular çok daha doğrudur. Geçmiş yönelimli çalışmak yerine gelecek yönelimli çalışmak gerekir” şeklinde konuştu.

vali veda yemeği4

Zamanı ve Mekanı Bereketli Değerlendirmek Gerekiyor

Zamanı ve mekanı bereketli değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Lekesiz; “Her bir günü, her bir haftayı, her bir ayı, her bir yılı iyi değerlendirmek lazım. Güçlü bir gelecek akıl dolu bu günlerden geçiyor. Eğer güçlü bir geleceğin akıl dolu bu günlerden geçeceğini biliyorsak ve günleri, haftaları, ayları, yılları da iyi değerlendirmiyorsak bilmeliyiz ki iyi değerlendirenler önümüze geçecektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, ülkemizin uluslararası rekabette her alanda oyundan düşmemesi, yarıştan kopmaması için, illerimizin de potansiyelini iyi değerlendirmesi gerekir. Bir başka ifade ile ülkemizin koşabilmesi için aynı zamanda illerimizin de iyi koşması gerekir” diye konuştu.

Eğitim Alanında Yapılan Yatırımlarda Hatay Türkiye Birincisi

Akrabalık bağlarımız olan komşumuz Suriye’de yaşanılan olumsuzluklara rağmen İlimizin eğitim alanında yaptığı yatırımlarla Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Lekesiz; “Her yıl ortalama 300 derslik yapılırken il genelinde, geçen yıl yaklaşık 1.300 derslik yapıldı ve yapılan bu dersliklerle Türkiye genelinde Hatay  Türkiye birincisi oldu. İlimiz 2011 yılından beri okulöncesi eğitimde aralıksız Türkiye birinciliğini yakaladı ve bırakmıyor. Bilimsel proje üretme sayısı açısından Hatay İli Türkiye birinciliğini bırakmıyor. Kimsesiz, devlete emanet olan çocuklarımızın sıcak aile ortamına kavuşabilmesi için başlatılan Gönül elçileri ve koruyucu aile projesinde de Hatay İlimiz Türkiye’de birinci oldu” şeklinde konuştu.

Hayallerimizin Peşinden Koşmalıyız

21. yüzyılda insanlığın daha önce pek de yaşamadığı sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik dönüşümlerin yaşadığını ifade eden Lekesiz; “Cehennemi bir rekabetin yaşandığı dünyada daha iyiye gidebilmek için hayallerinizin hatıralarınızdan fazla olması gerekir. Çare üreten bir öze, gören bir göze, hisseden bir yüreğe sahip olarak, hudutta nöbet tutan askerimizden, hastanede nabız tutan hemşiremizden, mektepte kalem tutan öğrencimize kadar bu hayallerin peşinden koşmalıyız diyoruz” şeklinde konuştu.

Devletin Belkemiğini Oluşturuyoruz

Kamu görevlileri olarak devletin belkemiğini oluşturduklarını kaydeden Lekesiz; “Belkemiğinde olumsuzluklar, kaymalar, sapmalar, kireçlenmeler olursa, bu durum zamanla bütün bünyeyi sarar ve sarsar. Fedakârlık ve feragat bir takım dünya nimetlerine, dünya lezzetlerine tercih edilirse ortaya kemal çıkıyor, olgunluk çıkıyor.Amirinden memuruna kadar her kademede görev yapan arkadaşlarımda bu kemali gördüm ve hepsine teşekkür ederim” dedi.

Görev yaptığı süre içerisinde toplumun tüm kesimlerinden destek gördüğünü sözlerine ekleyen Lekesiz; “Huzurlarınızda tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Hatay ile ilgili üretilen her projede, her doğru işte yanımızda olan Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sayın Sadullah Ergin’e, eski bakanımız sayın Fuat Çay’a, ilimizin değerli milletvekillerine, kaymakamlarımıza, tüm belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına, siyasi partilerimize, meslek odalarına, iş dünyamıza, sivil toplum örgütlerine, değerli basın mensuplarına ve saygıdeğer Hataylılara yürekten teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin” dedi.

Yemek sonrasında Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, konuklarını kapıdan tek-tek uğurladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here