Onlar Bizim Yoldaşlarımız (5)

0
70

Değerli Okurlarım, kutsal günlerde hep “iyiliklerden, güzelliklerden” söz edilir. Ben de engelli kardeşlerimi gündeminize getirerek bu ulvi görevi yerine getirmeye özen gösteriyorum. Engelli yoldaşlarım üzülmesinler. Onları yazmaktan bir yanım engelli oldu!

Devam edelim… Ülkemiz genelinde her yüz kişiden on ikisinin engelli olduğunu bildiğimiz halde, hala bu ciddi konuya gereken ilgiyi gösteremiyoruz. Her köşe başında dilenen bir engelliyi görmek hoş bir şey olmasa gerek. Kaldı ki, genel olarak her yıl yapıldığını gördüğümüz “Özürlüler İdaresi Başkanlığının” engelli kardeşlerimizle ilgili çok önemli kararların alındığı toplantılarda belli kurumlarda bulunmaktadır.

TC Başbakanlık Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, TC İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, TC Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Engellilerle ilgili spor birimleri… İkinci kez gündeme getirdiğim bu önemli kurumlar, TC Başbakanlık Özürlüler İdaresi koordinasyonunda görev alıyorlar.

Doğal olarak o önemli toplantılara katılmak, bilgilenmek için, önemli kurumların iştirak etmesi büyük kazanç ama bir sivil toplum örgütünün bulunmaması da bana göre büyük eksiklik. Engellilerle ilgili hangi kurum ve kuruluş olsun, hangi düşünce ve mantıkla yola çıkılırsa çıkılsın amaç şu olmalıdır…

Bunları anlatırken, engellilerle, engelli sporcuları ayrıştırmıyor, aynı kategoride görüyor, öyle değerlendiriyorum. Yollarda karşılaştığım engellilerin çoğu sporcu değil.

Evet, amaçları anlatıyorduk, engellileri sokağa düşürmemek, sağlıklarını belli bir düzeyde tutabilmek, onlara özgüvenlerini kazandırmak, imkânlar sunarak ve imkânları nispetinde tümünü spora teşvik etmek, yaşama dört elle sarılmalarını sağlamak, toplum karşısında dik durmalarını sağlamak, engelli olmanın yüz karası olmadığını özümletmek!

Onları kırmadan rencide etmeden, incitmeden bu mesajı ulaştırabilmek, basın camiasının aslı görevi olmalıdır. Umarım öyle olur. Yerel basının engellilerle, engelli sporcularla ilgilendiğini söylememiz mümkün değil. Yerel basının en büyük özelliği, amatör takımlarımızın attığı gollerin dakikasını bile hiç sektirmeden verirler. Helal olsun. En fazla beğendiğim yönleri de bu.

İskenderun Gazetesi olarak, yıllardan beri elimizden geldiğince, engelliler ve engelli sporcularla yakından ilgileniyor ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Örnek mi istiyorsunuz? Karşılaştığımızda, bana selam vermeyen, tebessüm etmeyen engelli yoktur. Ben de buradan hepsine sevgilerimi gönderiyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here