Okul Müdürü Dik; “Bahçeşehir’de Eğitim Tüm Yıl Boyu, Yaşam Boyu Sürmektedir”

0
171

bahçeşehir koleji2İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde yeni eğitim öğretim yılı tüm hızıyla başladı. Okulda 31 Ağustos’tan bu yana 8. sınıf TEOG hazırlık kursları ve İngilizce oryantasyon programları devam ediyordu. 28 Eylül’de ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine uygun olarak tüm sınıf düzeylerinde eğitim başladı.

Yaz boyunca öğretmen eğitimlerinin ülke çapında devam ettiğini söyleyen Okul Müdürü Sefai Server Dik; “Öğretmenlerimiz yaz boyunca Bilişimsel Düşünme Dersi, KÖM, İpad kullanımı, Üstün Yetenekliler Programı, Profesyonel Veli-Öğretmen Görüşmesi, Mentor Öğretmen Sistemi, Davranış Yönetimi gibi hizmet içi eğitimlere katılmışlardır. Her yeni döneme bir öncekinden daha güçlü başlamaktan gurur duymaktayız. Bahçeşehir’de eğitim tüm yıl boyu, yaşam boyu sürmektedir” dedi.

28 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte bu yıl Bahçeşehir Kolejleri’nde hayata geçirilen yeniliklerin, diğer kampuslarda olduğu gibi İskenderun’da da uygulanmaya başlandığını belirten Dik, bu konuda bilgi verdi; “Bilişimsel Düşünme Eğitimi adlı programımız kapsamında 5 yaş, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize, gelişen dünyada teknoloji tüketen değil üreten pozisyonlarda yer bulabilmeleri için temel beceriler kazandırmaktayız.

bahçeşehir koleji3

Misyonu, Bahçeşehir Koleji’nde okuyan üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel tanılama yöntemleriyle keşfedilip ilgi, yetenek, bilişsel ve sosyal gelişim gibi bireysel farklılıklarını dikkate alan, öğrencilerin yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve etkili iletişim yeteneklerine sahip, 21.yy becerileriyle donanmış bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olan Üstün Yetenekliler Programı okulumuzda da uygulanmaya başlamıştır. Öğretime başladığımız günden bu yana elde ettiğimiz TEOG başarımızı arttırarak devam ettirmek için öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları bu yıl 7. sınıftan başlamak üzere devam etmektedir. Ayrıca etüt programlarımızda yaptığımız yeni düzenleme sonucunda daha verimli, amacına doğrudan yönelen etüt çalışmalarımız, okulların açılmasıyla birlikte başlamıştır.”

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, yayınladığı mesajda; Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın 48. yılına, ilk günkü heyecan ve coşkuyla başladığını söyledi. Tüm yurttaki eğitimci, veli ve öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılını kutlarken, ‘kaliteli eğitim’i yurdun her köşesine yaymaya devam ettiklerini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here