Savaş; “Kimyeci’nin Açıklamaları Tam Anlamıyla Bir Provokasyondur”

0
89

lütfü savaş40Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Kimyeci’nin Açıklamaları Tam Anlamıyla Bir Provokasyondur”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin, yaklaşan HATSU Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu öncesi basına yaptığı “su fiyatlarının indirilmesi için teklif vereceğiz” açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin yaptığı açıklamalarda bahsi geçen su fiyatlarının uygulanmasının imkânsız olduğunu bile bile bu açıklamaları yaptığını ve bunun provokasyon olduğunu savunan Başkan Savaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin, yaklaşan HATSU Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu öncesi basına yaptığı “su fiyatlarının indirilmesi için teklif vereceğiz” açıklamasını çok talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyorum.

Şöyle ki; kendi bilgisi, yetkisi ve etkisi olmadığı halde, su fiyatlarıyla ilgili teknik detaylardan ve uzman görüşlerinden uzak açıklama yapan bu kişiler, HATSU’nun olağanüstü genel kurulda yaptığı “su fiyatlarını indirelim, kademeyi kaldıralım” teklifi parti olarak reddetmiş ve halka zamlı suyu kademeli bir şekilde içirmeye devam ettirmişlerdir. Üstüne üstlük bu zamları da genel seçimler öncesi Lütfü Savaş’a karşı bir silah olarak kullanmışlardı. Birçok yerde bizim zaten “indirilsin” diye talepte bulunduğumuz su fiyatlarını mahkeme kararıyla indirdiklerini iddia ederek halkı kandıran ve seçimler öncesi algı operasyonu yapan kişilerin foyaları seçim sonrası ortaya çıkmış ve halkımız 1 Kasım seçimlerinde gerekli cevabı vereceğinin sinyalini vermiştir.

Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin, kendi belediyesinin başarısızlıklarını ört pas etmeye yönelik yaptığı bu açıklama, HATSU’nun yatırım yapmasını engellemeye yönelik ve HATSU’nun bütçe denkliğini bozmaya yönelik bir girişimdir.

Hiçbir teknik kıstas ve kritere uymayan ve aynı zamanda kanunen hiçbir dayanağı olmayan bir tarifeyi meclisteki siyasi çoğunluğuna güvenerek kamuoyuna açıklaması ve HATSU’nun işletme ile yatırım giderlerini karşılamayacağını ve yürütme organının buna müsaade etmeyeceğini bilerek bu açıklamayı yapması iyi niyetle bağdaştırılamaz.

İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin yaptığı açıklamalarda bahsi geçen su fiyatlarının uygulanmasının imkânsız olduğunu bile bile bu açıklamaları yapması da tam anlamıyla bir provokasyondur. Halkımızın şunu bilmesini isteriz ki, Kasım ayında yapılacak olağan genel kurulda su fiyatlarının vatandaşın lehine değiştirilmesi ve kademenin kaldırılması için teklifimizi vereceğiz. Bizim su fiyatlarındaki indirim talebimizi reddeden AK Parti grubunun vatandaşa “su fiyatlarını indirmek için teklif vereceğiz” diye açıklaması yapması da ayrıca çok komik ve abestir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here