Öğretmenler Günü

0
133

“Bir Kelime Öğretenin Kölesi Olurum”, “İlim Çin’de de Olsa Al” hadis ve veciz sözler ile Kuran’ın ilk ayeti olarak Hz. Peygambere Hıra Dağında nazil olan İkra (Oku) Ayeti’nin muhatabı Nebiyullah’ın varisi olan ‘eli öpülecek’ insanlar, gününüz kutlu olsun.

İlkokulda ‘Öğretmenim’ orta ve yüksek öğretimde ‘Hocam’ dediğimiz değerli insanların, yaşayanların ellerinden öperim, göç edenlerin ise başta “Başöğretmen” Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsine rahmet dilerim. Yerleri Cennet olsun.

Öğretmek, eğitmek ve hiç beklemediğin bir yerde, öğrencin tarafından sevgi ve saygıyla karşılanmak… Bu duygu insanın yaşadığı en mutlu anlardan birisidir. Ben hasbelkader üniversiteyi bitirdiğimde askerlik kararı aldırdım, bir yıl sonrasında 117. dönem Yedek Subay olacağım. Bu aralık zamanı içerisinde Ortaöğretimde derslere girdim. Yapmış olduğum bir yıllık öğretmenliğim dolayısıyla hiç ummadığım yerde, hocam diye hürmet görmekteyim.

Her insanın ilk öğretmeni annesi ile babasıdır. İlk kez her şeyi onlardan öğreniriz. Ben dört yaşında iken babam benim öğretmenliğimi yaptı ve okumayı öğretti. Beş yaşında iki yıl erken ilkokula gönderdi. Birinci sınıfta dört işlemi öğretti, ikinci sınıfta dört işlemli problem çözmeyi gösterdi. Gerçekten babam öğretmenim oldu. Tüm öğretmenlere ve ailedeki öğretmen anne-babalara hayırlı ömürler diliyorum.

Ortaöğretimde, buluğ çağı dönemi 13 yaşındayım, iki yıl erken başladığım için ortaokul üçüncü sınıftayım ve sınıfın en küçüklerindenim, “bücür” diye çağırılır idik. Kıbrıs Enosis davasının, Makarios’la zirve yılları. Katliamlara karşılık, mitingler yapılmaktadır. “Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacaktır!” sözleri ile yarısı kum olan sahil yolunda, protesto yürüyüşü düzenlenmişti.

Başımızda “Herodot” diye bilinen, Erzinli hocamız Nihat Karakurum Bey bulunmakta… Yapılacak mitingden bir gün önce, dersten sonra bizlere “bu olaylara sessiz kalınamaz, yarın protesto yürüyüşüne hepiniz katılın” demişti. Yaşı hayli ilerlemiş olan hocamıza, hayırlı ömürler niyaz ederim. Benim “Vatan, Millet, Bayrak ve Milli ve de Manevi değerler” konusunda oluşan mefkûremin ana kaynağı olmuştur. Sevgiyle anıyorum.

Sen bir Ana, Sen bir Baba şarkısının sahibi olan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Ahrete intikal edenlere Mevla’m rahmet eylesin. Misak-ı Milli sınırları ile Türkiye Cumhuriyetini kuran, Başöğretmen Atatürk’ün de ruhu şad olsun. Her gün öğretmenler günü olsun temennisiyle, hoşça kalın, Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here