Obezite Ameliyatından Sonra Yeniden Hayata Tutundu

0
233

gelişim-obezite1Yayladağı’nda din görevlisi olarak çalışan 210 kilo ağrılığındaki Yusuf Kaklık (32), Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği Obezite ameliyatı sonrası hızla kilo vermeye başladı. Fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Yusuf Kaklık, bu durumdan dolayı artık yürümekte zorlandığını ifade ederek ‘Tüp Mide Ameliyatı’ olmaya karar verdiğini belirtti.

“Yeniden Nefes Almaya Başladım”

Ameliyattan birkaç gün sonra taburcu olan ve rahat nefes alıp, yürümeye başlayan Yusuf Kaklık, “Çocukluğumdan beri kiloluydum. Son zamanlarda kilolarımla birlikte sağlık sorunlarımda artmaya başladı. Artık nefes almakta dahi zorlanır hale gelmiştim. Kilolarım yüzünden evimde huzur kalmadı. Çocuklarımla ilgilenemez oldum. Bu nedenle kilo vermeye karar vererek diyetisyene gittim, ama bir faydasını göremedim. Daha sonra birçok ilde doktor doktor gezdim, fakat kilolarıma bir türlü çare bulamadım. Son olarak Doktorum Cavit Bey’i önerdiler. Buraya gelerek doktorumla sorunumu görüştüm ve O’na güvenerek ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatın ardından bir hafta geçti ve kendimi çok rahat hissediyorum. Artık tek başıma yürüyebiliyor, işlerimi kendi başıma yapabiliyorum. Doktorumun bu süreçte çok büyük desteğini gördüm. Adeta baba oğul gibiydik. Hangi saat olursa olsun benimle ilgilendi. Allah O’ndan razı olsun” dedi.

gelişim-obezite2

“İlk Hafta 8 Kilo Verdi”

Yusuf Kaklık’a gerçekleştirmiş oldukları ameliyat hakkında bilgiler veren Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş; “Süper obez grubuna giren hastamızda; hipertansiyon ve kronik akciğer hastalığı dediğimiz KOAH hastalığı mevcuttu. Bu hasta aşırı kilolarından dolayı kendi mesleğini yapamaz hale gelmiş ve kendini toplumdan tamamen soyutlamış durumdaydı. Artık tek çaresi ameliyat olmaktı. Gerekli tetkiklerin ardından hastamızı ameliyata aldık. Ameliyatın ardından ilk gün yoğun bakımda kalan hastamızı, daha sonra servise aldık. Sonraki süreçte ilk haftada kalp ritmi düzelmeye, hipertansiyonu gerilemeye başladı. Bir haftada hastamız 8 kilo verdi ve bu durum nefes alışını ciddi anlamda rahatlattı” açıklamasında bulundu.

“Obezite Ciddi Bir Sağlık Sorunudur”

Obezitenin ciddi bir sağlık sorunu olduğunu ve birçok hastalığı beraberinde getirdiğini vurgulayan Op. Dr. Cavit Göktaş; “Vücut kitle indeksi yüksek olan hastalarımızda obezite ameliyatı, daha büyük bir risk teşkil etmektedir. Tavsiyemiz hastalarımızın bu kadar fazla kilolara ulaşmadan erkenden ameliyat olmalarıdır. Hastanemiz bu konuda ciddi bir tecrübeye ve disipline sahiptir. Hemşiresinden, temizlik personeline kadar emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızın da aynı disiplinle devam edeceğine inanıyorum. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi olarak hastalarımızı yeniden hayat tutunduruyorsak, bu bizim için ayrı bir mutluluktur. Obezite, dünyada ciddi bir hastalık niteliği taşımaktadır. Umarım obezitesiz bir dünyamız olur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here