Nurettin Öner; “Gezi Parkı Olayları Bir Halk Ayaklanmasıdır”

0
362

işçi partisi açıklama11Gezi Parkı olaylarını ve Suriye sorununu değerlendiren İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nurettin Öner, Mısır’da, Libya, Tunus ve Suriye’de meydana gelen olayların ‘Turuncu Eylem’ olduğunu, Türkiye’deki direnişe ise ‘Halk Ayaklanması’ adını verdiklerini söyledi.

Son haftalarda ülke gündeminde yaşananları değerlendiren İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nurettin Öner, halk ayaklanmasının dış güçlere bağlanmaması gerektiğine işaret ederek; “Gezi olayları sonunda yaşanan eylemler, bir halk ayaklanmasıdır. Bu olay Mısır’da daha önceki ayaklanmada olduğu gibi ABD ve CIA’nin içerisinde bulunduğu Turuncu Eylem değildir. Mısır’da, Libya, Tunus ve Suriye’de de Turuncu Eylemler yapılmıştır. Bunların hiçbiri halk ayaklanması değildir. Ancak ülkemizde yaşananlar Halkın baskı ve zulme karşı ayaklanmasıdır!” dedi.

Bu Sınırlar Kan İle Çizildi!

Türkiye ve Suriye ilişkileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öner; “Geçmişe baktığımızda Suriye ile iki kardeş millet gibiydik. Ortada hiçbir sorunumuz da yoktu. Ne oldu da Türk hükümeti Suriye’ye düşman kesildi? Bu sorunun cevabını şöyle verebiliriz; şu anda Türkiye’de, Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) ile çelişmeyecek ve Ilımlı İslam diye adlandırılan Amerikan İslam’ının çıkarlarına ters düşmeyecek bir politika izleniyor. Oysaki Gezi Parkı olaylarında da görüldü ki sınırlarımız Amerika’nın istediği gibi kâğıt üzerinde yeniden çizilmiyor. Bizim sınırlarımız öyle kolay çizilmedi, bu sınırlar kan ile çizildi!” şeklinde konuştu.

ABD politikalarının Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de çöküntüye uğradığını sözlerine ekleyen Öner; “Suriye’de yapılan eylemler bir devrim değil, dış güçlerin işidir! Normalde Suriye halkı Esad Hükümetinin arkasındadır. Bu ayaklanmalar Suriye’nin talebi doğrultusunda yapılmamıştır.  Suriye halkı direniyor, ABD’ye biat etmiyor! Eğer halk Esad’ı istemeseydi, orada hükümet çoktan düşmüştü” değerlendirmesinde bulundu.

İşçi Partisi İlçe Başkanı Öner, ABD’nin başarısızlığına atıfta bulunurken, Suriye’de yaşanan olayların sonlanması için Türkiye ve diğer komşu ülkelerin kendi işine dönmesi gerektiğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here