Nalan Akkülah; “Bu Seçim %50’nin Son Şansı”

0
266

nalan akkülah1Avukat Nalan Akkülah CHP Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Avukat Nalan Akkülah, Cumhuriyet Halk Partisinden Hatay Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP İlçe Binasında, İlçe Başkanı Jorj Basus, milletvekili aday adayları ve partililerin katılımıyla bir basın açıklaması düzenleyen Avukat Nalan Akkülah, aday adaylığını basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Toplantıya katılım gösterenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Akkülah, ülkenin içnde bulunduğu durumu değerlendirdi. Bu günkü iktidarın yönetiminde çok büyük sorunlar ve çalkantılar yaşandığını savunan Akkülah; “Ülkemiz sanki sonu olmayan bir karanlığa yuvarlanıyor. Cumhuriyetin 90 yılda bize kazandırdığı laiklik, demokrasi özgürlük, yargı bağımsızlığı hepsi tek tek elimizden kayıp gidiyor. Bu seçim %50’nin son şansı gibi görünüyor” dedi.

Ak Parti Hükümetinin kadına bakış açısına da değinen Akkülah; “En son yaşadığımız ve günler geçmesine rağmen etkisinden kurtulamadığımız ÖZGECAN olayı tamamen AKP iktidarının eseridir. Sistem çürümüş ve içten içe tükenmiştir. Kadınların cinsel obje olarak hedef gösterildiği bir iktidar tarafından ülke idare edilmektedir. Kesilip biçildiği tecavüze uğradığı şiddet gördüğü bir dönemden geçmekteyiz. Bunun temelinde yine yoksulluk ve eğitimsizlik kadına bakıştaki çarpıklık vardır.

nalan akkülah2

Hepimizin bildiği bir slogan var; ‘Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek’ İşte o sıra şimdi hepimizin kapısına dayanmıştır. Tüm bu baskı ve sindirmelere rağmen gerek ülkemizde gerekse bölgemizde kadının olmadığı bir siyaset ve mücadelenin ve hareketin başarılı olamayacağı açıktır. Eğer hareketin merkezinde kadın iradesi varsa, siyasi özgücü varsa karşısında en güçlü ordular bile dayanamaz. Tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi.

Hükümet tarafından çıkarılan iş yasaları ile kadın bilinçli olarak sosyal yaşamdan ve çalışma yaşamından uzaklaştırılmak istenmektedir. İşsizlik oranı erkeklerden fazla olup milletvekili sayısı, özel sektördeki yönetici sayısı dünya ortalamalarının çok altındadır. Türkiye’de okur yazar olmayan beş kişiden dördü kadındır” şeklinde konuştu.

İşsizliğin gençleri ve ailelerini üzmekte olduğunu kaydeden Akkülah, bunun için bölgedeki mevcut sermayeyi üretime yönlendirmenin partilerinin 1.hedefi olduğunu vurguladı.

Sendikaların iktidarın egemenliğine girerek işçilerin köleleştirildiğini ifade eden Avukat Nalan Akkülah, yargının da tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybettiğini kaydetti.

nalan akkülah3

İç Güvenlik Yasasının Çıkmaması Gerekir

Görüşülmekte olan İç Güvenlik paketinden de söz eden Akkülah; “Yargının yetkileri polise valiye devredilmek istenmektedir. Eğer amaç teröristleri cezalandırmak ise zaten terörle mücadele yasası, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri vardır. Uygulanırsa sorun çözülecektir ama anlaşılıyor ki amaç bu değil halkı sindirmek iyice pasifize etmektir. Yargının yetkilerini yürütmeye vermek diktatörlük demektir. Gezi olaylarında kurban verdiğimiz Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan gibi yeni gençler kurban vermemek için bu güvenlik paketinin çıkmaması gerekir.

Tüm bu sorunların çözümü Türkiye’nin normale dönmesi ancak Cumhuriyet Halk Partisiyle mümkün olabilir. Çünkü şu sıkıntılı günlerde halkın gidebileceği başka parti yoktur. Bir Cumhuriyet kadını bir İskenderunlu olarak CHP’den aday adayı olduğum için onurluyum gururluyum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here