Mursaloğlu; “Güzel Bir İskenderun İçin Çalışacağız”

0
224

mehmet mursaloğlu2İskenderun Belediye Başkanlığı için CHP’den 6’cı aday adayı Eğitimci-Araştırmacı Yazar Mehmet Mursaloğlu oldu. Mursaloğlu aday adaylığını hafta sonu parti binasında açıkladı.

CHP İlçe teşkilatına eşi Bedriye ve oğlu Kenan Ata ile gelen Mursaloğlu, partililerin sevgi gösterisiyle karşılandı. İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinden istifa ederek CHP’den İskenderun Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Mursaloğlu, konuşmasının başında öz geçmişi ve bulunduğu görevler hakkında bilgi verdi.

Atatürk’ün ‘Emek en yüce değerdir’ sözünü hatırlatan Mursaloğlu; “Ben Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Önder M. Kemal Atatürk’ü Hatay şehidi olarak addediyorum. Çünkü büyük önder, hasta yatağında bile Hatay’ı düşünmüştür” dedi.

CHP’de ayrımcılığa yer olmadığına da dikkat çeken Mursaloğlu; “Biz hiç kimseyi, dini, dili, ırkı veya mezhebi açısından ayırmadık, ayırmayacağız. Hep birlikte, Hatay için, Türkiye için mücadele edeceğiz. Şahsıma Belediye Başkan adaylığı görevi verilmesi durumunda, güzel bir İskenderun yaratmak için el birliği ile çalışacağız. Belediyeyi STK ve sevil toplum örgütlerinin koordinesi ile yürüteceğim konusunda sizlere söz veriyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Mursaloğlu, aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etmeden önce, 1938-39 Hatay Devleti Döneminde Cumhuriyetin kuruluşunun 15. yıldönümünde çekilen bir resim ile Sancak-Devlet-Millet Hatay isimli kitabı da CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar’a hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here