Muratoğlu; “Bu Sene de Adli Yılda Adalet Çalışanları Unutuldu!”

0
104

türk büro-sen2Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu; “Bu Sene de Adli Yılda Adalet Çalışanları Unutuldu!”

Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, ülkemizde adalet mekanizmasının sadece hakim ve savcılardan oluştuğunun düşünüldüğünü ve o nedenle her sene adli yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunlarının konuşulduğunu söyledi. Adliye binası önünde üyelerinin de hazır bulunduğu bir açıklama yapan Başkan Muratoğlu, her adli yılda unutulan adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru olan adaliye çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını dile getirdi.

Sözlerine “Bu sene de adli yılda adalet çalışanları unutuldu!” diyerek başlayan Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, ülkemizde adalet mekanizmasının sadece Hakim ve Savcılardan oluştuğu düşünüldüğü için her sene adli yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunlarının konuşulduğunu, oysaki adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, mesai mefhumu gözetmeden tozlu arşivlerde dosya yığınları arasında düşük ücretlere rağmen iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan Mübaşirler, Zabit Katipleri, Yazı İşleri Müdürleri ve Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanlarının bu adli yıl açılışında da unutulduğunu ve yok sayılarak sorunlarının dahi dile getirilmediğinden yakındı.

türk büro-sen3

Adalet Bakanlığının, yargı sisteminin sorunlarını eğer ele alıyorsa tamamıyla ele alması, tüm kesimler için iyileştirme ve düzenlemeler yapması gerektiğini söyleyen Başkan Muratoğlu; “Sürekli belirli bir kesimin taleplerinin karşılanmasıyla aksaklıklar giderilemez ve gittikçe büyüyen sorunlar çözümsüz kalmaya mahkum olur. Türk Büro-Sen olarak, Adalet çalışanlarının sorunlarını yıllardan beri örgütlü gücümüzle demokratik mücadelelerle dile getirmekteyiz. Birazdan da belirteceğimiz başlıca sorunlara çözüm bulmak ümidiyle bugüne kadar gerek toplu görüşme masalarında, gerek kurum idari kurullarında yapmış olduğumuz tüm girişimlere rağmen başta sayın başbakan olmak üzere adalet bakanı ve bakanlık bürokratları dile getirdiğimiz bu sorunlara ne yazık ki kayıtsız kalarak adalet çalışanlarını görmezlikten gelmişlerdir” dedi.

Adalet çalışanlarının başlıca sorunlarını maddeler halinde sıralayan Muratoğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesinde düzenleme yapılarak, adalet personeli için Adalet Hizmetleri sınıfının oluşturulması, Adalet personelinin tamamına fazla mesai ücreti ödenmesi, ulaşım ödeneğinin tüm adliye çalışanlarına ödenmesi, yemek, lojman ve kreş sorunlarının çözüme kavuşturulması gibi maddelerin yer aldığı talepleri sıraladı. Türk Büro-Sen Hatay Şubesi olarak Adalet çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin çözümü noktasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdoğan’a sunulmak üzere hazırladığımız dilekçeleri postaladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here