Kısırlık Uzmanı Dr. Çağcıl Yetim Palmiye’de

0
1392

palmiye hastanesi2İskenderun başta olmak üzere bölgede, hastaların, Kısırlık tedavisi için çevre illere gitmesine gerek kalmadığın söyleyen Palmiye Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Kısırlık (infertilite) üzerine eğitimini tamamlamış Kadın Doğum uzmanı Dr. Çağcıl Yetim’in, Palmiye Hastanesinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Çağcıl Yetim, Tıp Fakültesi ve uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Gata’da Tüp bebek konusunda hizmet verdiğini ardından Amerika’da tüp bebek konusunda çalıştıktan sonra Palmiye ailesine katıldığını söyledi. Palmiye Hastanesi’nde olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Doktor Çağcıl Yetim; “Kısırlık Hatay bölgesi için büyük bir sorun. Bu konuda halkımız Ankara, Adana İstanbul gibi illerde çare aramaktaydı. Bundan sonra Palmiye Hastanesi bünyesinde bu kısırlık problemi yaşayanların sorunlarını tedavi ederek çare olacağız. Sadece İskenderun değil çevre ilçelere ve bölgemize hitap edeceğiz” dedi.

Kısırlık hakkında bilgiler veren Yetim; “Kısırlık (infertilite) genel olarak Türkiye popülâsyonunda % 15,  ama Hatay’da daha fazla görülmekte. Kısırlığın nedenleri arasında Erkek faktörü % 30 Kadın faktörü %30 ve açıklanamayan infertilite denildiği % 40 civarında sebebi bilinemeyen problemler mevcut. Bunların tedavisinde ise aşılamadan tüp bebek tedavisine kadar çeşitli alternatifler bulunmakla beraber biz bu bütün aşamaların sebebinin neler olduğunu tespit ederek sebebe yönelik tedaviler uygulamaktayız. En son çocuğun olması için gereken tedavilerin bütün aşamalarını Palmiye Hastanesinde yapmaya çalışacağız. Hastalarımızın özlemle duyduğu çocuk arzusunu Palmiye Hastanesinde gidermiş olacağız ve kendilerine sağlıklı çocuk kazandıracağız” diye konuştu.

Palmiye Hastanesi’nin fiziki ve güvenilir sağlık kadroları ile kaliteli hizmet vermeye devam ettiğine, her geçen gün büyüyerek önemli hizmetler verdiğine dikkat çeken Palmiye Hastanesi Başhekimi Operatör Dr Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun başta olmak üzere bölgenin önemli bir eksiğini gidermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Şahutoğlu, İnfertilite konusunda iyi bir hekimi kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek; “Palmiye ailesine Doktor Çağcıl Yetim arkadaşımızı katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizde ciddi anlamda ihtiyaç duyulan infertilitenin bundan sonraki süreçte Kadın doğum anlamında ciddi atılımlar yapmış olan Palmiye Hastanesinin bünyesinde hizmet vermeye başlamanın müjdesini halkımıza veriyoruz. Son derece önemli son derece hayati bir konu olan bu kısırlık sorunu için insanların dışarıya gitme zorunluluğunu Çağcıl arkadaşımızla gidermiş olacağız” dedi.

Hastanenin hizmetlerini her yönüyle arttırma gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekleyen Başhekim Şahutoğlu; “Biz Palmiye ailesi olarak bundan sonraki süreçte bunun altyapılarını çok ciddi anlamda oluşturmaya başladık. Önümüzdeki kısa süre içerisinde de tüp bebek merkezinin kurulması yönünde de ciddi hazırlıklar içerisine girmiş bulunmaktayız. Biliyorsunuz İskenderun bölgesi kısırlık tedavisi yönünde ciddi bir eksiklik yaşıyordu. Bu hastalarımızın sıkıntılarını giderme noktasında sevkler yapmak durumunda kalıyorduk. İnşallah bundan sonraki süreçte bunu hekimimiz Çağcıl Yetim arkadaşımızla gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here