Muhasebeciler Odası Staja Başlama Hazırlık Kursları Veriyor

0
63

muhasebeciler odası1İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) tarafından staja başlama hazırlık kursları verilmeye başlandı. İskenderun SMM Odası toplantı salonunda düzenlenen staja başlama sınavına hazırlık anlamında 23 Ağustos-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Cumartesi ve Pazar günleri kurs verilmeye başlandı.

Kursun açılış konuşmasını yapan İskenderun SMM Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül; “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için en az lise mezunu olmak ve mesleğe uygun 3568 sayılı yasada belirtilen fakültelerden birini bitirmiş olmak daha sonrası yılda 3 kez yapılan staja başlama sınavını kazanmak gerekiyor.

Bu süreçten sonra 3 yıllık bir SMM stajından sonra yeterlilik sınavı verip başarılı olanlarla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ruhsatı almaya hak kazananlarla biz de İskenderun SMM odası olarak staja başlama sınavına hazırlık anlamında 23 Ağustos-25 Ekim tarihleri arasında odamız bünyesinde kurslar vermeye başladık. Kurslarımız, Dörtyol, Payas, Kırıkhan ve İskenderun ilçe merkezimizden toplam 23 kişi bugün kurslara başladı. 60’a yakın yapılan müracaatlar da daha sonra değerlendirilecektir” dedi.

muhasebeciler odası2

Özbülbül, bu tür kurslar sayesinde istihdama da katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek; “Bu eğitime katılan adaylarımız daha sonraki stajda staj sonrası olan 3 yıllık sürede 4 ay stajdan sayılan süre kabul edilecektir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Odamızı ilgilendiren meslek yüksek okulu bölümleriyle ilişkiye geçerek toplumumuza ve mesleğimize yakın olan gençlere ofislerimize, iş yerlerine ve kurumlara yardımcı personel yetiştirerek istihdama da katkı bulunmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) tarafından staja başlama hazırlık kurslarının ilk gününde, Adana SMM Odasında görevli eğitmen Tibet Sökmenoğlu, Finans Muhasebe konusunda kurslar verdi. Yaklaşık 3 ay sürecek olan kurslarda Maliye, Maliye muhasebesi, Meslek hukuku, Borç hukuku, Ticari Hukuk, Vergi Hukuku, Denetim, İş, Sosyal Güvenlik Hukuku, İktisat, Mali Analiz ve Matematik gibi kursların verileceği açıklandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here