MKÜ’de Mezuniyet Coşkusu

0
327

mkü-mezuniyet1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nde 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Mezuniyet törenine, bu yıl mezun olan 5 bin 17 öğrenci katıldı.

Tayfur Sökmen Yerleşkesi’nde düzenlenen törende konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, niteliği yüksek, vizyon ve misyon sahibi olanlar için her zaman ve her yerde istihdam imkanlarının mevcut olduğunu söyledi. Rektör Güder; “Bu gençler inanıyorum ki Türkiye’de aydınlık yarınları inşa edecek. Bölgesinde ve dünyada, barışı temsil etme, barış içerisinde kalkınan, Atatürk’ün ve onun ilkelerini temsilcisi olan gençlerimizi her makama layık gördüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.

MKÜ’nün 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni hem gururlandırdı hem heyecanlandırdı. Bu yıl mezun olan 5 bin 17 öğrencinin katıldığı törende havaya atılan 5 bin kep gururla havaya yükseldi.

mkü-mezuniyet2

Geleceğin teminatı olan 5 bin 17 öğrencinin üniversiteden aldıkları eğitimi başarıyla neticelendirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Niteliği yüksek, vizyon ve misyon sahibi olanlar için her zaman ve her yerde istihdam imkanı mevcuttur. Gençlerimiz dünle hesaplaşma, bugünün meyvesini toplama yarını inşa etme düşüncesiyle, sahip oldukları yeni bireysel kimlikleri, yeni akademik ve mesleki birikimleriyle ülkeye ve insanımıza hizmet etmeye hazır hale geldiler. Hepimiz için ışık olan siz değerli veliler için de bir ümit, bir gurur vesilesi olan bu gençler inanıyorum ki Türkiye’de aydınlık yarınları inşa edecek. Bölgesinde ve dünyada, barışı temsil etme, barış içerisinde kalkınan, Atatürk’ün ve onun ilkelerini temsilcisi olan gençlerimizi her makama layık gördüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.

mkü-mezuniyet3

Törene katılan Hatay Vali Vekili Kadim Doğan ise çağımızın en büyük gücünün bilgi olduğunu belirttiği konuşmasında, bilginin üretildiği ve topluma yansıdığı, ülkelerin sosyo-ekonomik gelişmişliğine katkı yaptığı yer olması açısından üniversitelerin milletlerin can damarı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Etkinlik, kep atma töreniyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here