Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Berat Günahlardan Arınma Demektir”

0
81

bld-kandil kutlamaİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Berat Kandili’nin birçok dini ve ahlaki güzelliklerin yaşandığı ve mübarek ramazan ayını müjdeleyen çok önemli bir gece olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Berat Kandili dolayısı ile yazılı bir mesaj yayınladı. Mübarek Berat Kandil’ine ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Berat, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir. Berat kandili manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmemize vesile olmak, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirerek yeni bir hayat sunmak, yüce Yaratan’la olan bağımızı yeniden gözden geçirmek, şefaat ve merhamet istemek için büyük bir fırsattır. Bu gecelerin feyiz ve bereketlerinden istifade etmeliyiz. Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Berat Kandili’ni kutlar şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here