“Kimse Bizden İyi Milliyetçi ve Vatansever Değil”

0
60

lütfü savaş26Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor

Seçildiği günden bu yana ilçelere ve mahallelere yönelik düzenlediği ziyaretleri aralıksız sürdüren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yayladağı’na bağlı mahalleleri ve mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

Başkan Savaş’ın Yukarı Okçular, Çatbaşı, Turfanda, Yoncakaya, Ayışığı, Kışlak ve Hisarcık mahallelerine yaptığı ziyarete CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Hasan Ramiz Parlar, Defne Belediye Başkanı Adayı Mehmet Güzelyurt ve çok sayıda partili heyet eşlik etti.

Davullarla zurnalarla karşılanan Başkan Savaş, vatandaşların sorunlarını dinledi, değerlendirmede bulundu ve eksikleri not aldırdı.

Siyaset konuşmaya gelmediklerini ifade eden Başkan Savaş; “Siyaseti bir kenara koyup artık sadece hizmetlerimize bakacağız. 5 sene sonrasında eğitim, kültür, sanat konuşacağız, siyaset konuşmayacağız. Yapılacak olan hizmetlerimiz sağlayacağımız huzuru konuşacağız” dedi.

Bayrak sevgisinin hiçbir şekilde siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Savaş; “Seçimden önce bazı insanlar Bayrağı siyasete alet etti. Kimse bizden çok bayrağımızı sevemez. Kimse bizden daha iyi milliyetçi ve vatansever olamaz. Bayrağımızı siyasete alet edenlere de fırsat vermeyeceğiz” dedi.

lütfü savaş27

Milletvekili Hasan Akgöl ise, Hatay’daki insanları bazılarının ayrıştırmaya çalışırken, kendilerinin birleştirmeden yana olduklarını vurgulayarak; “Birileri seçimden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kazanırsa Hatay’da Suriye bayrakları dalgalanacak demişti. Şimdi gördüğünüz gibi Türk Bayrağı’ndan başka bayrak sallandırmayız. Ne demek başka ülkenin bayrağını asmak. Birileri Türk Bayrağı’na elini uzatırsa önce biz ona karşı çıkarız. Hiç kimse bizden milliyetçi ve vatansever olamaz” dedi.

Duygu ve düşüncelerini dil getiren Başkan Yaman da, Toplum üzerinde büyük oyunlar oynandığını ifade ederek; “Bizim zamanımızda biz ve onlar diye toplumu ayrıştıran terimler yoktu. Biz, siz, onlar şeklinde iletişime geçersek hiçbir şekilde huzurumuz olmayacak” dedi.

Antakya Belediye Başkan Adayı Hasan Ramiz Parlar, Başkan Lütfü Savaş’ın seçimleri kaybetmesi için aslı astarı olmayan söylemler çıkardıklarını ifade ederek; “Şimdi seçimler geçti, hizmetler başlıyor. Sizi yanıltmaya çalışanlar artık karşınıza çıkamayacak. Nasıl hizmetler geleceğini göreceksiniz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here