MKÜ Rektörü Güder’den HATDEF Ziyareti

0
109

mkü rektör ziyaret1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ve beraberindeki heyet, Hatay Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekleri Federasyonu’na (HATDEF) nezaket ziyaretinde bulundu.

HATDEF binasında Rektör Güder başkanlığında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Can, Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Hüseyin Gözübelli, MKÜ Genel Sekreteri Salih Baldız, HATDEF Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunarak çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular.

Görev yaptığı 4 yılda Hatay’da her alanda insana ve topluma hizmet içinde olduklarını belirten MKÜ Rektörü Güder, bu ay sonunda yapılacak rektörlük seçiminde yeniden aday olarak yeni projeleri hayata geçirmek amacında olduğunu ifade etti.

Son dönemde gerçekleşen çalışmalarla MKÜ’nün Hatay’ın gözbebeği olduğuna dikkat çeken Güder; “MKÜ olarak her kesimle olduğu gibi STK’larla işbirliği ve dayanışma içindeyiz. Toplumsal ve kültürel değerlere bağlı kalarak donanımlı bir nesil yetiştirerek daha güçlü bir Türkiye’nin geleceğini inşa etmek çabasındayız.

mkü rektör ziyaret2

MKÜ’de 4 yıllık süre içerisinde toplumun tümü ile çok iyi diyalog içinde olduk. İnsandan daha değerli bir varlık yoktur. O nedenle insanı korursak toplumu korumuş oluruz. Dönemimizde huzuru egemen kıldık, hukukun üstünlüğünü egemen kıldık. Kavga ve ayrıştırma yapmadık, birlik ve dayanışma içinde Hatay ile bütünleştik. 4 yılda 66 yönerge çıkardık. Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedik. Bu başarı, şahsımdan ziyade ekip ruhu içinde MKÜ ailesinin başarısıdır. MKÜ olarak her konuda kurumsallaştık. Çalışma arkadaşlarımın ve MKÜ ailesinin desteğiyle 30 Ekim tarihinde yapılacak rektörlük seçiminde yeniden aday oldum. MKÜ bugünden yarına daha güçlü olacaktır” dedi.

HATDEF Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Güder ve tüm heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Hatay ilinin özelliğini, güzelliğini, mozaiğini taşıyan Federasyon olarak müracaat eden 162 dernekle birlikte toplumun huzuru için çalıştıklarını ifade eden Taşçıoğlu; “MKÜ’nün yaptığı hizmetleri takdir ediyoruz. İlimizin MKÜ’ye her alanda ihtiyacı vardır. Üniversite ile şehir halkının her zaman bütünleşmesi için işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here