Rektör Güder; “Gadir Hum Bayramı Kutlu Olsun”

0
119

gadir hum bayramı (8)Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, bugün kutlanacak olan Gadir Hum Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Bayramın insanlığa barış getirmesini temenni eden Güder; “Yüzyıllardır üç semavi dinin barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı, Hatay’ın sevgi ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından birini temsil eden, toplumsal ve kültürel hayatımızda önemli bir yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Zengin kültürüyle bütün insanları harmanlayıp, kucaklayan ülkemizde başta Hatay olmak üzere birçok ilde kutlanan Gadir Hum Bayramı Hz. Ali’nin “İnsan dün bir tohumdu, yarın toprak olacak” sözü ışığında hoş geçinmenin aklın yarısı olduğunu her daim hatırımızda tutmanın anlam ve kıymetini bizlere hatırlatmaktadır. Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden Gadir Hum Bayramı’nı tüm Alevi kardeşlerimiz nezdinde can-ı gönülden kutlarken bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü sevgi ve saygı emarelere vesile olmasını diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here