Mimarlar Odasından ‘Altın Vadi’ Açıklaması

0
227

mimarlar odası2‘Kararın Kamuoyunun Lehine Olacağına İnanıyoruz!’

İskenderun Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, Altın Vadi İnşaatı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama yaptı. İnşaat ile ilgili ruhsat iptali ve yürütmeyi durdurma istemi konusu hakkında yapılan yazılı açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi;

Bilgilendirme Kamuoyunadır!

“Dava aşamasında yalnız kalıp, mücadelesini Kent ve Şehircilik ilkeleri adına veren Mimarlar Odasının dün yanında olmayıp, açılan dava ve davalar konusunda kamuyu aydınlatmayanlar, bugün nedense Mimarlar Odasına sorular sorarak, bir anda kendilerini kamu vicdanı olarak görüp Demokles’in kılıcını sallamaktadırlar.

Mimarlar Odası daha önceden de oluğu gibi bugün de kamu yararını gözetmektedir ve tek muhatabı kent halkıdır. Konu ile alakalı tüm açıklamalar ve bilgilendirmeler kamuoyunadır!

Bilirkişi Raporunu Hazırlıyor

Altınvadi İnşaatı ile ilgili ruhsat iptali ve yürütmeyi durdurma istemi, Mimarlar Odası’nın talebi üzerine yapılmış olup, Şubat 2014 tarihinde dava açılmıştır. Geçtiğimiz günlerde mahkeme heyeti bilirkişilerle birlikte inşaat mahalline gelip keşif yapmışlardır. Bilirkişi raporları mahkemeye verildikten sonra dava konusu karara bağlanacaktır.

Bilirkişi raporunu; yapılaşma, planlama, yoğunluk hesabı, ruhsat, sosyal donatı ve jeolojik açıdan değerlendirerek mahkeme heyetine sunacaktır.

Hukuki Mücadelemizi Veriyoruz

Yasal anlamda hukuki mücadelemizi vermekte olup, hukukun vereceği yargı kararının kentimize ve kamuoyunun lehine bir karar olacağını temenni ediyoruz.

Arsuz Belediyesi’nden de bu tip yapılaşmanın tekrar karşımıza çıkmaması için acilen gerekli yasal tedbirlerin alınması kapsamında plan ve plan notlarının yeniden düzenlenmesi gerekliliğini beklemekteyiz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here