Milliyetçilerin Görüşü Değişik mi?

0
76

Yüce meclisimizin çatısı altındaki ‘Parlamento’muzda, milletimizi temsil eden, gurubu olan dört parti mevcuttur. MHP, CHP, BDP ve iktidar Partisi AKP. On bir yıllık iktidar partisinin milli ve manevi konulardaki icraatlarının büyük bir bölümü MHP tarafından tasvip görmemektedir. Milliyetçi görüşe sahip ya da Ulusalcı olarak bilinen CHP’li parlamenterler de az değişiklikle aynı çizgide ya da teğet halindedirler.

İktidar partisi AKP içerisinde de, aynı görüşte olduğunu belirten, 70-75 arası milletvekili olduğu devamlı söylenmektedir. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Bu sayın milletvekillerimiz, mensup oldukları iktidar partisinin tüm kararlarına uymakta, şuana kadar aykırı görüş belirtmemişlerdir. Bu normal karşılanabilir. ‘Gurup Kararı’ dersin ya da ‘Liderler Sultası’ geçerliliğine bağlarsın, mecburiyet kabul edersin.

MHP’nin ve Milliyetçi görüşü destekleyen diğer vekillerin asla kabul etmedikleri, olmazsa olmaz ya da Kırmızıçizgi denilen konularda görüşleri aynı mıdır ya da mensup oldukları iktidarın tahakkümü veya vesayetinde midirler? Veyahut derin-derin soluyarak, nefes alarak, burunları sızlayıp inip kalkmakta mıdır? Başka bir deyişle “ya sabır” mı çekilmektedirler? Gerçekten tecessüs konusudur. Bu camia kırmızıçizgi kabul edilen şu konularda çok merak içerisinde ve bilmek istemektedirler.

İktidarın, Anayasa’nın ilk dört maddesinin de değiştirilmesi konusu, Oslo görüşmeleri, İmralı-Kandil arası met-cezir gel-git’leri, Kandil’den yapılan medyadaki dayatma teklifleri! İmralı’daki elli bine yakın kişinin katilinin yol haritası ve görüşlerinin tartışılması, birlik, beraberlik ve kardeşlik mevcut olan ülkede, 36 etnisiteden yıllarca bahsedilerek, terör ve bölücülüğün azması! “İhtilal yapılacaktı” iddiası ile iktidarla çalışmış olan, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanına ağır müebbet verilmesi, Caniyi yakalayan getiren ve sorgulayanların hapsedilmesi!

“Dağdaki teröriste ağlamayan insan değildir, o hanımın yerinde olsam bende dağa çıkardım” söylemleri, TC’nin Valiliklerden ve bazı kurumlardan silinmesi, “Ne Mutlu Türküm Diyene!” sözünün kaldırılması, Andımızın kaldırılması, Milli Bayram kutlamalarının törpülenmesi, Atatürk ve Cumhuriyete karşı alınan tavırlar!

Sanatçı diye bir ihanete ödül verilmesi, AB için zina gibi ağır yasalara imza ve öğrenci olayları ve benzeri aykırı konulardaki görüşleri, milliyetçi ve muhafazakâr taban tarafından bilinilmesi gerçekten arzu edilmektedir diyerek, hoşça kalın Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here