Milli ve Manevi Değerler İstismar Edilir mi?

0
79

Aziz dostlar, insanların yaşaması gereken “Milli ve Manevi değerler” dünya ve ahrette huzur, güven ve rahat bir hayat sürülmesi için Rabbimiz tarafında konulmuş kural ve şartlardır. Bunlara uyanlar için, bu dünyada huzurlu bir ömür, öbür dünyada ise ölçüsüz nimetler vardır. Uymayan veya iki yüzlülükle istismar edenler için, geçici mutluluk olsa da, yaşam sonuna doğru, nedamet duygularının kabarması, vicdan azabı, çoğu kez de çocuk ve torunlarında görülen vahim olaylar yaşanır. Öbür dünyada ise çekeceği çok büyük azaplar vardır. Semavi dinlerde bu böyledir ve geçici dünya hayatı, baki hayat için bir imtihandır.

Bu konuya değinmeme neden olan; yaşamakta olduğumuz çirkin olaylar ve bizzat yaşamış olduğum, 12 yıl geçmesine rağmen muhatap kaldığım sorulardır. Ben o yıllarda hiçbir suçum ve günahım olmamasına rağmen altı ay rahatsızlanarak nedamet hastalığına yakalandım. Oysa çalıştığım bankanın Genel Müdür Yardımcılığı verildiği halde 46 yaşımda emekli olarak faizsiz sistemde inancım gereği çalışmayı tercih ettim ama her yerde olduğu gibi, yalakalık, müsriflik ve art niyetlilik birleşince yaşanılan acı son, hem insanları huzursuz ve perişan etmiş, hem de manevi düşünceye leke sürmüştür.

İç edilerek sözde, güya ödenen, hala taksite bağlananlar ve de ödenmeyen paralar. Hiç hesap soran olmadı, üstelik dev ihalelerle destek gördü. En yetkili ağız ‘yatırırken bana mı danıştın?’ diyebildi. Yani yağmur ve güneş nerede şemsiye orada… Kişi iyi niyetli idi, şimdi öbür dünyada! Mevla’m rahmet eylesin. Kalanlar aynı yolda devam etmekteler, onların da yardımcısı olsun diyelim.

Yıllarca abonesi olduğum ve yeni zamana kadar “Türkiye” yazılı gazete, bayraklı anlamlı, Türklükle ilgili olan şekil ve şemalını değiştirmiş, açılımla ilgili görevini yapmış olmalı! Holdingdeki İhlâs ismi ise devam etmektedir. Ortak değerlerin kullanılamayacağı ile ilgili bir yasa ya da genelge çıkarılmış, kullanılması izne bağlanmıştır. Uygulama geriye dönük olsa yerinde olur diye düşünüyorum. Benzer inançlı insanlarımızı mağdur eden, Yimpaş, Kombasan, Kamer, Sayha ve birçok holding sahip ve yönetimleri nerelerdedir? Neden ödeme yapmazlar, vicdan azabı çekiyorlar mı? Keyifleri yerinde mi? Buna benzer dernek ve kuruluşlar maalesef maneviyat ve inanç istismarı ile asrın soyguncu kuruluşu olarak, yabancı ülke mahkemelerinin kararlarına konu olmaktadır.

Şimdiye kadar bunlar hukuki müeyyideye tabi olmadı. İnşallah artık, ortak değer, manevi ve milli isimlerin yasa gereği suiistimal ve istismarı önlenir. Bu konularda hassas ve çok konuda kimsesizlerin kimsesi olan Sn. Başbakanımızın bundan böyle bu tür mağdurların takibinde de, hassasiyeti devam eder diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here