Milletvekili Uslu; “İsdemir’de, Yetkisizlik Yaratılarak Kamu Düzeni Bozulmak İsteniyor”

0
69

salim uslu1Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen Çelik-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kuruluna katılan Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, İsdemir’de yaşanan olaylara değindi.

“Kamu Düzenini Bozan Bedelini Öder”

Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, genel kurulda yaptığı konuşmada, “Geçmişten gelen alışkanlıklar var. Bu alışkanlıkların devamında İsdemir yönetimi direniyor. Önce baskı yapıyor. Sonra başka sendikalara geçmelerini istiyor. 23-24 ve 25 Temmuz’da 320 işçi alarak yetkisizlik yaratmaya çalışıyor. Toplu sözleşme kamu düzenidir. Kamu düzenini korumak ve sürdürmek herkesin görevidir. Kim kamu düzenini bozuyorsa bunun bedelini öder” dedi.

salim uslu2

Kongrelerin ağlama duvarı olmadığını vurgulayan Onursal Başkan Uslu; “Bu sendikanın geçmişinde mücadele geleneği var. Mücadeleciliği oradan geliyor. Sadece dostluk, vefa, saygı, dayanışma değil ayrıca hakkını söke söke alan bir mücadele geleneğinden geliyor. Hz. Ali’nin dediği gibi haksızlıklar karşısında susmayın. Haksızlıklar karşısında susmamayı, şerefimizi kaybetmemeyi bize öğretmiş bir kültürden geliyoruz. Bedri Rahmi Eyüboğlu şiirine ‘köy türküleri’ diye başlıyor. ‘ne yazanı bellidir, ne yaşayanı ama içinde yürek vardır’ orada gördüğünüz filmlerinde ne yazanı belli ne de yaşayanı. Ama onun içinde bir yürek var. Çelik işçisinin, Hak-İş’in, sendikacıların yüreği var. O yürekli insanlardan bir tanesi rahmetli Metin Türker, Keramettin Arslan ve sayısız sendikacı, çelik işçisi vardır.

Çelik-İş Sendikasının efsane Lideri rahmetli Metin Türker’in ‘Size iki vasiyetim var. Birincisi Çelik-İş Sendikasına bir de Hak- İş Konfederasyonuna sahip çıkın’ demiştir. Sendikanıza, Hak-İş’e, geleceğinize ve haysiyetinize sahip çıkın. Haklılığınıza iman edin. Yoksa bu kongreler ağlama duvarı değildir. Kendi geleceğinize sahip çıkmak için yenilenme, bilenme, kararlılığımızı artırma, kendimize güvenme ve haklılığımıza iman etme toplantılarıdır. Kendinize güvenin. Hakkınıza ve geleceğinize sahip çıkın. Böyle bir anlayışla yapılan genel kurulun ve akabinde verilebilecek mücadelenin başaralı olacağından kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here