Büyükşehir, Dörtyol ve Erzin’de Sel Sonrası Yaraları Sarıyor

0
65

büyükşehir sel çalışma4Geçtiğimiz günlerde Dörtyol ve Erzin’de yaşanan sel felaketine ilk müdahaleyi gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi olmuştu. Selin yaşandığı ilk anlarda Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş sel bölgesine gitmiş ve bölgede incelemeler yapıp durum hakkında bilgiler almıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan’ı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla harekete geçen Büyükşehir Belediye ekipleri sel sonrasında bölgede oluşan hasarı tespit ettikten sonra çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Dörtyol ve Erzin ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından tahrip olan ve kullanılamaz hale gelen yolları onararak dolgu çalışması yaptı. Yollar genişletilerek daha rahat ulaşım yapılması sağlandı. Büyükşehir Belediye’si Fen İşleri Daire Başkanlığı ve HATSU’nun haftalardır devam eden çalışmaları kapsamında Ilıca yolunda derenin sel tarafından almış olduğu yollara kaya dolgusu yapılarak üzerine malzeme dökülmesinin ardından reglajı yapılıp kapanan köy yollarının trafiğe açılması sağlandı.

Bunun yanında dere taraması ve temizliği yapılmış köprülerin ayaklarına ve etrafına dolgu yapılmıştır. Yayla yolları karınca yaylası mevkii tamamen trafiğe kapanmış olup yolu açma çalışmaları Hatay Büyükşehir Belediye ekiplerince tüm hızıyla devam ediyor. Hatay-Adana karayolu üzerindeki köprülerin ölçümleri yapan Büyükşehir Belediyesi proje çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here