Milletvekili Eryılmaz, İTSO’yu Ziyaret Etti

0
76

itso-ziyaret1CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri CHP heyetini kapıda karşıladı. İTSO salonunda düzenlenen toplantıda özellikle bölgede yaşanan sosyal ve ekonomik konular hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz Ortadoğu’da yaşanan olaylar ve Türkiye’nin Suriye politikasını değerlendirdiği konuşmasında, Suriye olayları sonrası sınır güvenliğinin olmadığı Hatay başta olmak üzere diğer sınır illerinde de ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti ve Türkiye’de yaşayan 2 milyona yakın Suriyelinin Türkiye için ciddi bir ekonomik sorun haline geldiğini söyledi.

itso-ziyaret2

Bölgenin ekonomisinde ciddi yavaşlamalar olduğuna, nakliye sektörünün de sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Milletvekili Eryılmaz; “Ülkede yaşanan gelir dağılımında ise alt tabaka ile üst tabaka arasında çok ciddi uçurumlar var” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “Ülkemizde son yaşanan olaylar ve Ortadoğu’daki gelişmeleri endişe ile takip etmekteyiz. Suriye ve diğer komşu ülkelerle olan ihracat ve ticaretin artması yönünde çalışmalar olduğunu öğreniyoruz. Temennimiz sınır komşu ülkeler ile yapılan ihracat ve ticaretin artması yönündedir. Ülkemizde özellikle ülke politikası ile ilgilenen siyasilerin bölgemiz için ihracat hedefleri, politikaları iş adamlarını bekleyen riskler nelerdir, bu konular merak edilmekte ve sorular aranmaktadır. Temennimiz, Muhalefetin de tavrını net bir şekilde ortaya koyabilmesidir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here