HDP’li Ali Şeker; “İktidar, Partimizi Hedef Gösteriyor”

0
178

hdp açıklama1Boyacılar Parkında dün toplanan HDP İskenderun Örgütü, Kobane saldırıları ve halkımızın bu katliamcı saldırganlara karşı demokratik tepkilerini göstermesine karşı mevcut siyasi iktidar ve cumhurbaşkanının partilerini hedef göstermesine tepki gösterdiler.

Partilerinin hedef gösterilmesine tepki göstermek adına toplanan HDP örgütü adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şeker; “Halkımızın demokratik tepkilerine karşı şövenizm ve şövenist saldırlar da devreye sokuldu. 4 Kasım günü partimizin genel merkezinde parti meclisi üyemiz Ahmet Karataş’a yönelik vahşi bir saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırıya bakıldığında saldırının bireysel değil, örgütlü ve planlı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu saldırının iktidarın kışkırtmaları, partimizi hedef göstermeleri sonucu gerçekleştiğini halkımız bilmelidir. Bu demokrasi değil iktidarın istediği bir düzenle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Yeni bir otoriterliğin ülkemizde demokrasinin önüne geçtiğini gösteriyor ve biz bundan büyük endişe duyuyoruz. Saldırganın yakalanması ve tutuklanması önemli ama olayın arka planını kapatmaya yönelik olması ihtimalini de taşımaktadır” dedi.

IŞİD çetelerine karşı gösterilen tepkilere de karşı gelindiğini kaydeden Şeker; “Kobane sınırında halkımızın IŞİD çetelerine karşı verdiği mücadeleyi desteklemek için toplanan insanlarımıza da olmadık hakaretler, saldırlar yapılmaktadır. Bu anlamda 6 Kasım günü sınırı geçip Kobane’ye gitmek isteyen çoğu sanatçı insanların üzerine ateş açılmış ve Kader Ortakkaya vurularak katledilmiştir. Kader, kendi toprakları için direnen bir halkın yanında yer alarak tarihe yeni bir not düşürmüştür.

Her şeye rağmen bizler, ülkemizde ve Ortadoğu’da hiçbir şekilde savaşların sürmesini istemiyoruz. Tek amacımız tüm halkların özgür, eşit ve barış içinde yaşamalarıdır. Bunun içinde elimizden gelen her mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtiyor, herkesi duyarlılığa çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here