Milletvekili Eryılmaz; “Hatay’ın Yiğit Evladı Barış Atay’ın Yanındayız”

0
261

refik eryılmaz12Gezi Parkı eylemlerine katılan sanatçılardan oyuncu Barış Atay’ın, 22 Kasım Cuma günü Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alınması üzerine bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Hatay’ın yiğit evladı sevgili kardeşim Barış Atay’ın yanındayız” dedi.

Atay’ın tutuklanmasının sebepleriyle ilgili konuşan Milletvekili Eryılmaz; “Barış Atay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Antakya’daki ailesinin yanına gitmek için uçağa binmek üzereyken Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Polis, Barış Atay’ın evinde arama yaptı. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda ‘Redhack’ ve ‘Anonymous’ ile bağlantılı oldukları iddiası ile toplam 14 kişi gözaltına alındı. Barış Atay’ın avukatı Efkan Bolaç, gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldüğünü ifade etti. Gezi Parkı protestolarına destek veren ve muhalif bir çizgide yer alan Atay, ODTÜ eylemlerine de destek vermişti. Atay, ODTÜ’lü öğrenciler için kaleme aldığı bir yazıda, “Bu bir özgürlük mücadelesi bu bir varoluş kavgasıdır. Yanınızdayız, hiç vazgeçmeden, geri adım atmadan” ifadelerini kullanmıştı” dedi.

Barış Atay hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Eryılmaz; “Hatay’ın yiğit evladı Barış Atay’ın tutuklanmasını müteakip soruşturmayı yakından takip ettim. Annesi Nihal hanımla görüştüğümde Barış’ın serbest kalacağına yürekten inanıyorum demiştim. Öyle de oldu. Nihayet Hatay’ın yiğit evladı sevgili kardeşim Barış Atay serbest bırakıldı ve özgürlüğüne kavuştu. Barış Atay kardeşimizle telefonda görüştüm geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Destek veren bütün dostlara selamını söyledi. Barış’la birlikte gözaltına alınan gençlerden 8’i serbest kalırken 5 gencimiz tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu gençlerimizin de serbest bırakılmasını istiyor ve bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu soruşturmanın takipçisi olacağım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here