Karaağaç Asri Mezarlıkta, İdari Bina ve Namazgâh Yapımı Tamamlandı

0
264

belediye çalışmalarıİskenderun Belediyesi’nce, Karaağaç Asri Mezarlığa, namazgâh ve idari binanın yapım çalışması tamamlandı. Karaağaç Asri Mezarlığı’ndaki, çok eski, kullanılamaz durumda olan, yıkılma tehlikesi bulunan eski namazgâh ve idari bina yıkılmıştı. Yapım çalışmasının tamamlanmasıyla Karaağaç Asri Mezarlık, yeni namazgâh ve idari binaya kavuşmuş oldu. Karaağaç Asri Mezarlığı’na kilitli parke döşenmiş ve iki kapısı da yenilenmişti.

Köprünün Çalışması da Devam Ediyor

İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapımına başlanan betonarme köprünün inşaat çalışması aralıksız devam ediyor. Aşkarbeyli deresi üzerinde yapımı süren betonarme köprünün, son ayağının temel çalışması başladı.

Son ayağın tamamlanmasıyla köprünün döşeme ve yol çalışmalarına geçilecek. Köprü döşemesinde kullanılacak öngermeli kiriş imalatı da sürüyor. Halkın 60 yıldır beklediği ve istediği köprünün aralıksız süren çalışmayla, en kısa sürede tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.

Sakarya Mahallesi Cumartesi Pazarı arkası kanal boyu 393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerinde yapımı devam eden betonarme köprü, 15 metre genişliğinde yaklaşık 38 metre uzunluğunda olacak.

Betonarme köprüde yayalar için de yürüyüş yolları yer alacak. Köprünün, yürüyüş yolları modern, bazalt taş ile kaplanacak. Deprem yönetmeliklerine uygun ve DSİ  taşkın kriterlerini sağlayan betonarme köprünün korkulukları desenli ferforjeden yapılacak. Betonarme köprünün hizmete girmesiyle, halk için önemli bir ihtiyaç karşılanmış olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here