Milletvekili Dudu; “Kadınlar CHP’nin Vazgeçilmezidir!”

0
199

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajında kadınların gördüğü şiddete dikkat çekti. Dudu; “Gelecek nesilleri şekillendiren, ülkenin çağdaşlaşmasında ve gelişmesinde önemli yeri olan kadınlarımız,  Cumhuriyet Halk Partisinin vazgeçilmezleridir” dedi. Dudu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm dünya kadınlarının özgürlük ve mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Tarihin her döneminde kadın anadır, üretendir. Günümüzde de, üretime ve yönetime katılma imkânına kavuşan kadınlar,  ülkelerinde, toplumsal gelişmeye etki etmiş ve gelişme yolunda çok önemli roller üstlenmiştir.

Dünyada yoksulluk içinde yaşayan 1,4 milyar insanın %70’ini kadınlar oluşturuyor. Dünyanın en yoksul işçilerinin %60’ını kadınlar oluşturuyor. Kadınlar erkeklere göre %20 ila %50 arası daha az maaş alıyor. Dünyada açlığın, savaşın, göçün en ağır maliyetini kadınlar ödüyor. Türk kadınlarının %39’u fiziksel şiddete uğruyor. Kadınların %44’ü de duygusal şiddet görüyor. Kadınlarımızın, kızlarımızın töre adı altında hayatı sonlanıyor. Çocuk gelinler, hayatı eziyetle öğreniyor. Ülkemizde kadınlarımızla ilgili ortaya çıkan tablo yürekleri dağlıyor.

Bizler, uluslararası arenada, kadınlara en büyük değeri vermiş, özeni göstermiş Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Gelecek nesilleri şekillendiren, ülkenin çağdaşlaşmasında ve gelişmesinde önemli yeri olan kadınlarımız,  Cumhuriyet Halk Partisinin vazgeçilmezleridir.

Kadın zaten üretir, bu doğasında vardır. Kadın güzeli üretir, bereketi üretir, sevgiyi üretir. Partimiz ve ülkemizin siyaseti, sizlerin ve sizlerin yetiştirdiği nesillerin aydınlık ellerinde, hak ettiği yere ulaşacaktır. Yaşamın bütün zorluklarına göğüs geren tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlar, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım.”

CHP İlçe Başkanı Uyar da Kadınların Gününü Kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, kadınların, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte yaşamın her alanında daha çok yer almaya başladığını, ülkemizin gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılmasında büyük başarılar sağladıklarını vurguladı.

Tüm gelişmelere rağmen kadınların hala ayrımcılık ve eşitsizlik gördüklerini de ifade eden Uyar; “Türkiye’de, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okuma-yazma oranı gibi birçok göstergenin, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nereden yola çıkıldığının, hangi aşamalardan geçilerek bugünlere ulaşıldığının anımsanmasında ve bundan sonra daha iyiye ulaşılması için yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır.

Ayrımcılığın önlendiği, kadına şiddetin son bulduğu, insanların eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlüklerini adil biçimde kullandığı, kadınlarımızın yönetimin her aşamasında daha çok temsil edildiği bir dünyada yaşamak umuduyla, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here