Milletvekili Dudu, Arsuz’da Yaşanan Sel Felaketini Meclise Taşıdı

0
47

mevlüt dudu (15)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Arsuz ilçemizde yaşanan  su baskını ve sel sonrasında bölgenin ve halkın durumunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Arsuz’a gitti.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, durumun içler acısı hali, halkın durumu ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak; TBMM Başkanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanının ve AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un cevaplaması için 3 soru önergesi verdi.

Yaşanan su baskını ve selin, ilçeyi büyük oranda zarar verdiği, dere yataklarının zarar gördüğü, köprü ayaklarının çöktüğü, köprülerin zarar gördüğü, meyve bahçeleri, dükkânlar ve evlerin büyük zarar gördüğü, ürünlerin telef olduğu Arsuz’un “Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini dile getiren Vekil Dudu,  geçtiğimiz aylarda da sele maruz kalan bölgenin büyük zorluklar yaşadığını ve bölge halkının acilen desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’nun 3 bakanın cevaplaması için TBMM başkanlığına soru önergesi yöneltti. Önergelerinde ilk olarak, yaşanan sel sonrası Arsuz’un durumu ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Dudu, üç bakana ayrı-ayrı sunduğu önergelerinde özetle şu soruları sordu;

1.Arsuz’da meydana gelen su baskını ve selden kaynaklanan etkilerin tespiti için şimdiye kadar neler yapılmıştır?

2.İlçede halen mevcut durum nedir?

3.Sel ve su baskını nedeniyle kaç ev ve iş yerleri zarar görmüştür? Bunlar için şimdiye kadar neler yapılmıştır?

4.Sel nedeniyle zarar gören bahçelerin durumu nedir? Sulama kanalları ve göletlerin durumuyla ilgili acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

5.Bakanlığınız adına, zarar gören  kişilere yapılacak olan destek neleri içermektedir?

6.Arpaçiftlik nehri ile Höyük’ten gelen ve Avcılarsuyu’na inen nehir yataklarında ciddi yırtılmalar meydana gelmiştir. Zarar gören köprülerin tadilatı,  nehir yataklarının ıslahı ve düzenlenmesi için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

7.Sel felaketinin boyutları bu kadar büyük iken, Arsuz’un afet bölgesi ilan edilmesi noktasında Bakanlığınız adına acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here