Arsuz Belediyesi, Vatandaşların Yaralarını Sarmak İçin Seferber Oldu

0
116

arsuz-haymaseki1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve beraberindeki heyet, mahalle muhtarları ile birlikte selden en çok etkilenen Haymaseki Mahallesi’ndeki heyelan bölgesi ile Avcılarsuyu’nda incelemelerde bulundu. 6 evin çöktüğü, evlerin duvarlarında büyük çatlakların oluştuğu, yollarda ise derin yarıkların açıldığı heyelan bölgesinde evleri enkaza dönen vatandaşlar Başkan Nazım Culha’yı görünce duygu dolu anlar yaşadı. Heyelanda evleri zarar gören vatandaşlardan Ethem Töre, Ramazan Töre, Hamit Töre, Cemal Oktay ve Mustafa Kılıç’la tek tek görüşen Başkan Nazım Culha, gözyaşlarını tutamayan vatandaşları da teselli etmeye çalıştı.

arsuz-haymaseki2

Selin yaşandığı andan itibaren sürekli olarak bölgede bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak, ilçede hayatı normale çevirmek için seferber olduklarını belirtirken, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu ifade etti.

Evlerin daha önce boşaltılmış olmasının faciayı önlediğini dile getiren Culha, olumsuz kış şartlarında selden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının ve zararlarının karşılanması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinin de bölgede inceleme yaparak, gerekli tutanakları tuttuğunu dile getiren Culha, her türlü hasar ve ziyanın karşılanması için vatandaşlardan Arsuz Kaymakamlığı’na başvurmalarını istedi.

arsuz-haymaseki3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here