MHP’nin Adaylarını Halk Belirleyecek

0
115

mhp-şefik çirkinMilliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, yaptığı açıklamada, MHP yerel seçim çalışmaları, adayları, büyükşehir, sendika konusu ve Mete Aslan’ın adaylığı konularında değerlendirmelerde bulundu.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, ilk olarak MHP’nin yerel seçimlerle ile ilgili çalışmalarını değerlendirdi. Teşkilatların çok iyi çalıştığını ifade eden Çirkin; “Bazı ilçelerde ona yakın adayımız var. Özellikle bizden Ak Parti’ye geçen birkaç ilçede biz Ak Parti’den daha güçlüyüz. Bu da bu geçişlerin Milliyetçi Hareket Partisinin hayrına olduğunu gösteriyor toplam ilçe sayımız 15’e yükseldi. 12- 13 İlçede şu an iddiamız var ve potadayız. Vatandaşın takdiridir. Daha 6 aylık bir süreç var. Halkın istediği adaylarla yola çıkma niyetindeyiz. Anketler yaptırıyoruz, tüm sivil toplum kuruluşlarına kanaat önderlerine, muhtarlara kimi istiyorsunuz noktasında sorular sorulacak. Şehir, kent kimi istiyorsa arkadaşlarımız onları gösterecek başaralı bir dönem geçireceğimizi umuyorum. İl belediyesi içinde çeşitli çalışmalarımız var. 12- 13 ilçede iddialı bir partinin ilde de iddialı olması kaçınılmaz bir gerçek haline dönüşebilir” diye konuştu.

İskenderun gündeminde bulunan İSDEMİR’deki sendika konusu ile ilgili konuşan Çirkin; “İşçinin çadırına da gittiğimizde grev döneminde işçinin sırtından yapılacak siyasetin haram olduğunu ifade etmiştim. Şimdi sendikal mücadele kendi şartları içerisinde yürür. Bir kısım arkadaşımız Çelik –İş’i tercih edebilir, bir kısım arkadaşımız da Türk Metal’i tercih edebilir. Milliyetçi Hareket Partisi her iki sendikaya da ve sendikal faaliyetlere de eşit mesafededir. Şunu ya da bunu destekleme gibi bir durum asla olamaz. Öncelikle bu işçinin kendi meselesidir. İşçi oturacak meseleyi tahlil edecek hangi sendika da kendi geleceğini daha iyi olarak görüyor ise o sendikaya geçecek. Milliyetçi Hareket Partisi bu tür faaliyetlerin dışındadır” dedi.

Milletvekili Çirkin, Mete Aslan’ın il belediyesi adaylığı ile ilgili soruya ise isim vermeden cevap verirken; “Anılan kişinin MHP’den il başkanlığı teklifi alması noktasında olayın takdim edilmesi yanlıştır. Tam tersi kendisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden il Belediye Başkanı Adayı olmak istediğini defalarca ortak dostlarımız aracılığı ile bize iletince böyle bir düşüncesi var ise bunun önünde engel olunmayacağı ve MHP’ye gelip kaydolması halinde bunu düşünebileceği en azından MHP tarafından bir olumsuz bakış olmadığı ifade edilmiştir. Yoksa direk adaylık teklif edilmesi diye bir şey söz konusu olmaz, ama bu arkadaşlarımız kendi tercihleri olarak mutlaka siyasi bir yol haritaları elbette ki vardır. Biz herkesin, siyasetine saygı duyarız kim nereye talip ise biz ona da saygı duyarız ama netice itibari ile MHP durduğu yerdedir. Farklı bir duruş asla yoktur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here