“Bu Fırsat İyi Değerlendirilmeli!”

0
58

Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Şampiyonasının İlk Ayağı İskenderun’da Yapılacak

Türk Hava Sporları Federasyonunun 14-16 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Şampiyonasının ilk ayağı İskenderun’da yapılacak. Konu ile ilgili basın toplantısı yapan İskenderun Sportif Havacılık Kulüp Başkanı Umut Naci, şampiyonanın, İskenderun’un tanıtımı için çok iyi bir şans olduğunu söylerken, bu şampiyonada yerel yöneticilere ve kurumlara büyük görevler düştüğünü belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde kulüp yöneticileri ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu bir basın toplantısı düzenleyen İskenderun Sportif Havacılık Kulüp Başkanı Umut Naci, İskenderun’da 4’cüsü yapılacak olan şenliklerin bu yıl daha da büyük önem kazandığına vurgu yaptı.

Şenliklerinde Türk Hava Sporları Federasyonunun 14-16 Haziran tarihleri arasında Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu şampiyonasının ilk ayağının İskenderun’da yapılacağının altını çizen Başkan Naci; “Eğer organizasyonu başarılı bir şekilde yaparsak, bu, şampiyonanın bir ayağının her zaman için burada yapılması anlamına gelecek. Hatta önümüzdeki senelerde İskenderun’un uluslar arası etkinliklere de ev sahipliği yapabilmesinin önü de açılmış olacaktır. İskenderun’da denize 500-600 metrelik bir mesafe var. Birçok akrobasi hareketlerinin yapılacağı bir alana sahiptir. Önümüzdeki yıllarda dünyada sayılı akrobasi uçuşları yapan paraşütçüleri İskenderun’a getirme şansımızda olacaktır. Çünkü burası doğa ve coğrafi olarak ta bir cazibe merkezi olabilecek yerdir ama maalesef bunu kullanamıyoruz” dedi.

 Başkan Naci, Türkiye şampiyonasının ilk ayağının burada yapılması için çok büyük uğraşlar verdiğinin de altını çizerek; “Bunun için kulüp olarak bizler bir program hazırladık ve bu konuda ilgili yerlere de başvuruda bulunduk. İskenderun’un iyi tanıtımı ve sürekli bu şampiyonanın burada yapılabilmesi için kurumlara ve yerel yöneticilere büyük görevler düşüyor. Biz kulüp olarak büyük bir yükün altından kalkmak için çaba sarf edeceğiz. Ama onlardan da destek bekliyoruz. 5 aylık bir zaman var. Şimdiden bir heyet oluşması ve gerekli organizasyon çalışmalarına başlanması gerekir” dedi. Naci, bu şampiyonanın kendileri için bir dönüm noktası olduğunu, bu etkinlikten başarı ile çıkılmaz ise, kulübü kapatıp, bu spor dalını bireysel olarak yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kulüp Başkan Yardımcı Ahmet Şengel de, Türkiye’de hızlı büyüyen İskenderun’un 1 numaralı nimeti olan yamaç paraşütünün maalesef kıymetinin bilinmediğini ve bunun iyi değerlendirilmediğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here