MHP Lideri Hatay ve İstanbul Üzerinden Hükümeti Eleştirdi

0
79

bahçeliden eleştiri1Bahçeli; “Başbakanın Barzani’ye Mektup Yazarak Teşekkür Etmesi Skandaldır”

Partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme ilişkin konuşmalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ta yaşanan olaylara da değinerek, mezhep düşmanlığının aşırı şekilde tahrik edildiğini söyledi. Konuşmasında Hatay ve İstanbul üzerinden de hükümeti eleştiren Genel Başkan Bahçeli; “Bir terör örgütünün, gözbebeğimiz İstanbul ve Hatay’la ilgili hayale kapılması bile başbakan ve hükümetinin Türkiye’yi ne hallere sürüklediğinin ispatıdır” dedi.

Komşu ülke Irak’ın içine savrulduğu kaos halinin gittikçe şiddetlenmekte olduğuna dikkati çeken Bahçeli; “Mezhep düşmanlığı aşırı şekilde tahrik edilmektedir. IŞİD terörü ilerlemeye ve işgallerine devam etmektedir. IŞİD tarafından tutsak tutulan Türkler halen kurtarılmadı. Irak, kan revan içindedir. Yüce dinimiz İslam’ı diline dolayan katiller; tekbirlerle kafa kesmekte, insan canına kıymaktadır.

Bu arada IŞİD, İstanbul’u hedef aldığını ilan etmiş, Hatay’a göz koyduğunu değişik vasıtalarla açığa vurmuştur. Bir terör örgütünün, gözbebeğimiz İstanbul ve Hatay’la ilgili hayale kapılması bile başbakan ve hükümetinin Türkiye’yi ne hallere sürüklediğinin ispatıdır. IŞİD militanları İstanbul’a ancak iki şartla gelebileceklerdir; o da ya toprak olmak, ya da cezaevlerinde çürüyüp kokmaktır.

Bu arada Türkmeneli çok zor durumdadır. Soydaşlarımız sistematik olarak katledilmektedir. Türkmen şehirleri birer-birer düşmektedir. Peşmerge, Kerkük’ü ele geçirmiş, buranın Kürdistan’ın bir parçası olduğunu uydurmuştur. Başbakan Erdoğan’ın da bir şey olmamış gibi, Barzani’ye mektup yazarak şükran ve teşekkürlerini bildirmesi tam anlamıyla skandal, tam anlamıyla teslimiyettir. Herkes duysun ki; Kerkük dün Türk’tü, bugün Türk’tür, yarın da Türk kalacaktır” şeklinde görüşlerini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here