MHP Lideri Bahçeli’nin Danışmanı Yavuz: “Davutoğlu, Merkel Kadar Bile Olamadı!”

0
214

celalattin yavuz11MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika-Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Başbakan Davutoğlu’nun Kobani’deki PYD-PKK teröristlerini alınlarından öptüğünü söylemesi, buna karşı Alman Başbakanı Merkel’in “PKK terör örgütünün, NATO müttefikimiz Türkiye’deki hedeflerinde sapma yoktur!” demesi üzerine Ak Parti Hükümetini ciddiyete davet etti.

Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Ak Parti iktidarı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun PKK terörüyle mücadelesini karşılık cilveleşen aşıkların davranışına benzetti.

Araları bir düzelen, bir bozulan, kızdığı zaman silahlı militanlarını ortaya çıkartıp kan akıtan PKK teröristlerinin, bu kaprisleri sonucu Ak Parti iktidarının yumuşayarak adeta ayaklarına kapanmasına bir anlam veremediğini söyleyen Yavuz; “Ak Parti iktidarının bile kaç kez ‘PKK terör örgütüne yardım ettiği’ gerekçesiyle soğuk baktığı Almanya, Türkiye’ye terörle mücadele konusunda ders verdi. O, PKK’ya yardım ettiği iddia edilen Almanya’nın Başbakanı Bayan Merkel, PKK’ya yakınlığı ile bilinen Sol Parti’nin PKK’yla ilgili soru önergesini IŞİD ve PKK’yı kast ederek, ‘Silah ve patlayıcı eğitimi alan terör unsurlarının tehlike potansiyelleri benzerlik gösteriyor. Sadece (kendilerini) harekete geçiren motivasyon ve hedefte farklılık var. PKK’nın NATO üyesi Türkiye’ye yönelik hedeflerinde hiçbir değişiklik yok!’ şeklinde cevapladı.

Yani Merkel ve Almanlara göre PKK, hala NATO müttefiki Türkiye’yi bölmeye, terör ve tedhişle zarar vermeye devam eden bir terör örgütüdür. Terör açısından IŞİD ve PKK arasında fark gözetmeyen Almanya, PKK militanlarının da çatışma bölgelerinden Avrupa’ya dönenler olduğunu, Avrupa’da da PKK için çalışmaya devam ettiklerini, gençlik organizasyonlarında bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptıklarını, örgütün Avrupa’yı daha çok maddi kaynak ve siyasi faaliyet alanı olarak gördüğünü iddia etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘PYD’le IŞİD arasında fark yok!’, ‘PYD, PKK demek!’ der ama PYD’ye desteğe Türkiye üzerinden peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu’nun geçişine izin verir. Başbakan Davutoğlu, Kobani bahanesiyle 35 ilin kana bulanmasından sonra ‘Biz PKK’nın silahlı militanlarının Türkiye’yi terk etmediğini biliyorduk ama çözüm süreci bozulmasın diye ses çıkarmadık!’ diye 2 kez itirafta bulunur. Davutoğlu ne teröre, ne de çözüm sürecine taviz verilmeyeceğini söyler! Ama Alman Şansölye Merkel, PKK’nın terör örgütü olduğunu ve Türkiye gibi bir müttefikine zarar verdiğini açıklarken bizim Başbakanımız Davutoğlu Kobani’deki PYD-PKK’lılara selam göndererek alınlarından öper. Ayıp artık, bari terörle mücadele ettiğinizi söyleyip milleti aldatmayın. Çözüm süreci diye kendinizin ve PKK’nın zerre kadar inanmadığı komediye bir son verin! Beğenmediğiniz Bayan Merkel kadar bile olamadığınızı açıklama mertliğini gösterin!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here