MHP Arsuz 1. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

0
273

mhp-arsuz1Yavuz; “Arsuz, MHP’nin Gelişip Güçlenmesi İçin Son Derece Uygun Koşullara Sahiptir

MHP Arsuz 1. Olağan Kongresi yapıldı. Arsuz MHP İlçe Teşkilat Başkanlığına Veysel Ünal Uzun Seçildi.

Kongreye, MHP MYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin,  MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, MHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilara Eryılmaz ile diğer yöneticiler ve muhtarlar katıldı.

Kongre esnasında Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Arsuz’un sıkıntılarına yönelik kısa ve öz bir konuşma yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Dörtyollu Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Arsuzluların özelliklerine de değinerek; “Her ne kadar bugün karşınızda profesör unvanlı bir akademisyen olarak duruyorsam da, emekli bir deniz kurmay albayım aynı zamanda. Gemilerde görevli olduğum, komutanlık yaptığım yıllarda çok sayıda Arsuzlu ve Samandağlı askerlerimiz vardı. Son derece çalışkan ve gayretli insanlardı. Emekli olduktan sonra Arsuz bölgesindeki sitelerden mütevazı bir yazlık aldım.

mhp-arsuz2

Sitede çok sayıda Alevi-Nusayri komşularımız ve dostlarımız var. Hem askerlikleri döneminde, hem de komşulukları sırasında şunu anladım: Ben bir milliyetçiyim. Ama Hatay’daki Alevi kardeşlerimiz de en az benim kadar milliyetçi.

MHP’nin milliyetçilik anlayışı vatanseverlik ve milleti sevme zemini üzerine oturtulmuştur. Bunun içindir ki birkaç gün önce yaptığımız Altınözü ilçe kongresinde ilçe yönetimine bir de Hıristiyan kardeşimiz seçildi. Bu milliyetçi kardeşlerimizi yanımıza alabilmemiz için dokunmamız gerekli. Bizi bekliyorlar! Geçen yaz da 24-25 saat süren elektrik kesintileri üzerine Hatay’ın her ilçesinde yayımlanan gazetelerdeki köşemde peş peşe 4 ayrı yazı yazdım. Ne yazık ki AKP iktidarının eli, Arsuz’a hizmet söz konusu ise geri geri gidiyor. 8-9 yıldır Arsuz’da yazlığım var. Hala bir yolu bitiremediler. İnşallah üç hilali hem hükümet, hem de belediye olarak iktidara taşıyacak, Arsuzlu hemşerilerimize de layık oldukları en iyi hizmeti biz getireceğiz. Arsuz, MHP’nin gelişip güçlenmesi için son derece uygun koşullara sahiptir!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here