Metin Önde; “Artık Belgeler Konuşuyor”

0
115

türk metal-sen (9)Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde’den Yetki Açıklaması

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcisi Metin Önde, İsdemir’de yetki konusu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Önde, basın toplantısının başında ülke genelinde devam eden gerilim ortamı nedeniyle kamuoyuna sağduyu çağrısı yaptı. Önde ayrıca, tüm Alevi vatandaşların Gadir Hum Bayramlarını da kutladı.

İsdemir işçisinin Çelik-İş Sendikası’nın yetkisini düşürdüğünü belirten Metin Önde, önümüzdeki süreçte yetki yeter sayısına ulaşıp İsdemir’de sosyal ve çalışma barışını sağlamak kararlılığında olduklarını söyledi.

İsdemir işçisinin hiçbir tehdide boyun eğmediğine ve yetki için Türk Metal Sendikası çatısı altında buluştuğuna dikkat çeken Önde; “Yetki geldi, geliyor… Trenin tekeri patladı gibi safsatalara son vermek 24 Eylül tarihinde yetkisizliğin tescillendiğini, Çelik İş Sendikası’nın yetkisizliğini bildiren belgeyi açıklamak için buradayız. Ve Ali Cengiz oyunlarının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Artık belgeler konuşuyor. Yetkisizlik belgesinde yazan 2 bin 760 sayısının içinde A personel, güvenlikçiler ve olmaması gereken bir sürü kişi var” diye konuştu.

Türk Metal Sendikası’na yapılan “Yetkisizlik için çalışıyorlar” suçlamalarına da yanıt veren Metin Önde; “Tabi ki önce yetkisizlik için mücadele verdik. Önce Çelik İş’in yetkisini düşürüp daha sonra yetkiyi almak hedefimiz vardı. Ve bunu da her zaman açıkça ifade ettik. Mevcut hükümeti düşürmeden yeni hükümeti kuramazsınız. İsdemir’de yetkiyi alarak, Ali Cengiz Gül ve ekibinin bozduğu huzur, mutluluk ve çalışma barışını yeniden tesis etmek için çalışacağız” dedi.

İsdemir’deki güvenlik görevlilerinin 20 nolu işkoluna bağlı olduklarını ve Metal iş koluna üye olmalarının mümkün olmadığını belirten Önde, Çelik İş Sendikası’na üye yapılan güvenlik görevlilerinin yapılan sahtekârlıktan dolayı mahkeme yoluna gideceklerini ifade ettiklerini söyledi.

Yetkiyi aldıktan sonra İsdemir’de sendikal alanda demokratik dönemin başlayacağını belirten Metin Önde, yapılacak seçimlerde herkesin şube başkanlığına aday olabileceğine vurgu yaptı ve göreve talip herkese gerekli desteği vermeğe de hazır olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here