“Mescid-i Aksa’ya Sahip Çıkalım”

0
55

ihh açıklama1İskenderun Kudüs ve Mescid-i Aksa ile Dayanışma Platformu; “Mescid-i Aksa’ya Sahip Çıkalım”

İskenderun Kudüs ve Mescid-i Aksa ile Dayanışma Platformu, dün Cuma namazı çıkışında, Boyacılar Parkında toplanarak, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı protesto etti.

21 sivil toplum kuruluşunun birleşmesiyle oluşturulan platform adına konuşan Eğitim Bir Sen İskenderun Temsilcisi İbrahim Tuncer, “İslam ümmetini derinden yaralayan bu hadise şımarık Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ne ilk ne de son saldırısıdır. Siyonistlerin bu pervasızca saldırısının temelinde hepimizin bildiği gibi Küresel Emperyalist Gçlerin desteği, Arap dünyasının sessizliği ve İslam ümmetinin arasına sokulan mezhepçilik, meşrepçilik ve etnik kimlik fitnesi vardır. Tüm Ortadoğu bu fitne ateşiyle yangın yerine dönmüş, İslam toprakları bir kaos ve istikrarsızlık ortamına çekilmiştir” dedi.

ihh açıklama2

Tüm İslam dünyasını Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağıran Tuncer; “Söz konusu olan ilk kıblemiz ve onurumuzdur. Bu noktada bizlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa Platformu bileşenleri olarak kamuoyuna çağrımız şudur: aramızdaki her türlü düşünce ayrılıklarını, farklı bakış açılarını bir tarafa bırakarak ortak değerimiz olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkalım. Mümkünse eylemlerimizin daha etkili, sesimizin daha gür çıkabilmesi için konuya duyarlı STK ve gruplar olarak ayrı-ayrı değil hep birlikte istiare ederek hareket edelim.

Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki duyarlılığından şüphe etmediğimiz hükümetimizden de, Siyonist İsrail rejimiyle Türkiye arasında var olan her türlü ilişkiyi kesmesini ve ülkemizde yeni göreve başlayan İsrail konsolosunun sınır dışı edilmesini talep ediyoruz. Hükümetimiz bugün bize yakışan tavrı sergileyemezse bizden sonraki nesillere bu konuda mahcup oluruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here