Orpet Shell, Tanker Şoförleriyle Yangın Tatbikatı Yaptı

0
682

dörtyol yangın tatbikatı1Dörtyol’daki Orpet Shell tarafından, tehlikeli ve yanıcı madde taşıyan tanker şoförlerine yönelik olarak taşıt trafiğine kapalı bir alanda yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Orpet Shell’e ait tanker garajı yakınlarında yapılan tatbikatta önce bir kaza anı simüle edildi. Tankerle bir hususi otonun çarpışmasının canlandırıldığı tatbikatta Likit Petrol Gazı (LPG) yüklü tankerin şoförünün kaza sonrası yangına nasıl müdahale etmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Orpet Shell’de LPG tankeri sürücüsü olan 25 kişinin izlediği tatbikatta kaza sonrası ilk müdahaleyi araç sürücüsü kendisi yaptı ve ardından İtfaiyeye haber verdi. Kaza mahalline 3 dakika gibi kısa bir sürede yanında hasta nakil aracıyla birlikte ulaşan Büyükşehir Belediyesine bağlı Dörtyol İtfaiye Müdürlüğü ekipleri araçlara köpük sıkarak yangını çok kısa bir zaman zarfında söndürdü ve ardından araçlarda genel soğutma işlemlerini yaptı.

Orpet Shell Petrol İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Meriç Kan tatbikatla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “LPG Tankeri Sürücülerimiz bugün burada bu tatbikatı izleyerek yangın anında yapılması gerekenleri adım adım öğrendi. LPG Tankeri Sürücüleri olarak LPG’nin tehlikelerini çok iyi biliyoruz ve sıfır hatayla yolumuza devam ediyoruz. Hatasız müdahale edilmesinin ön koşuluda bu tür tatbikatların yapılarak şoförlerin bilgi ve beceri sahibi yapılmalarından geçmekte. Bu tatbikatları periyodik olarak gerçekleştirmekteyiz.

dörtyol yangın tatbikatı2

Yaptığımız tatbikatlarla şoförlerimizin sakin olmalarını ve motoru durmaları, yansıtıcı yeleği giyerek ve cep telefonunu alarak sağ kapıdan inmeleri, gece ise mutlaka el fenerini almaları, ana şalteri kapatıp, itfaiye, sağlık ekipleri ve emniyet mensuplarına bilgi vermeleri, uyarı işaretlerini yerleştirmeleri, tanktan sızıntı varsa olduğu bölgeleri belirlemeleri, Operasyon müdürünü arayarak bilgi vermeleri ve çevredeki ateş kaynaklarını uzaklaştırmaları konularında bilgilendirilmekteler. Bunun yanı sıra kendilerini tehlikeye atmadan yangın söndürme cihazları ile yangına nasıl müdahale edecekleri hakkında deneyim kazanmaktalar” açıklamasında bulundu.

Yapılan tatbikatın oldukça başarılı geçtiğini de belirten Meriç Kan; “Orpet Shell Petrol olarak sıfır hatayla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here