Atatürk, Ölümünün 76. Yılında Anılacak

0
74

atatürk anma1Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76.yıl dönümü nedeniyle 10 Kasım 2014 tarihinde saat 09.05’te başlayıp, bir hafta sürecek olan “Atatürk Haftası” Anma ve Etkinlik Programı belli oldu.

Ata’mızı anma programı 10 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtında başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın manevi huzuruna sunulmasıyla başlayacak törende, Ata’mızın ölüm saati olan 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşı’mız okunacak.

Anma törenleri 09.30’da Belediye Kültür Sarayında devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak buradaki törende, ilk olarak Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Necmi Ertaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönünün sunumla anlatılmasının ardından Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Törende son olarak Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo sahnelenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here