“Mahallemizin Tek Güvenli Geçiş Noktası Burası”

0
57

hemzemin sorunu1Dörtyollular Kapatılan Hemzemin Geçidin Yeniden Açılmasını İstiyor

Dörtyol ilçesinde mahalle sakinleri ulaşım güçlüğü çektiklerini belirterek, kapatılan hemzemin geçidin yeniden açılmasını istiyor. Özerli Mahallesi Öğme-İş semti sakinleri yağmur altında hemzemin geçidi üzerinde toplanarak; “Mahallemizin tek güvenli geçiş noktası burası. Alınan kararın iptal edilerek hemzemin geçidin kontrollü hale getirilerek açılmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Hemzemin geçit, Devlet Demir Yolları (TCDD) 6. Bölge Müdürlüğünce Hemzemin geçidin her iki yönden yeterli görüş mesafesi bulunmadığı raporu gerekçesiyle valilik oluru ile araç ve yaya geçişine kapatılmıştı.

Milletin İsteğine Bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz da Valilik kararıyla 3 hemzemin geçidinin kapatılması üzerine yerinde gördüğü durumu bir basın açıklamasıyla eleştirdi.

Trenlerin hemzemin geçidindeki bariyerleri görememesi nedeniyle kapatılan hemzemin geçidi yerinde görmeye giden Yavuz, hemzemin geçidinin yanında toplanan bölge sakinlerini dinledi. Yavuz; “Bir sorunu çözmek bu kadar kolaysa, sadece hemzemin geçitlerini değil, demiryolunu da kaldırın bari. Hatta kara ve hava yolları ile iletişimi de. O zaman Ulaştırma Bakanlığı’nı yönetmek daha kolay olur!

Üç yol kapatılıyor. Ayrıca bu üç yolun üzerindeki meskûn yerleri, ana yolla irtibatlı yegâne ulaşım hattı olan sahil yolu da kapalı. Bu arada kalan evlerdeki insanlar acil hallerde hastaları nasıl sağlık teşekküllerine götürebilecekler? Çocuklar okula nasıl gidip gelebilecekler? Tabii sabah işe gidip, evinin nafakasını kazanmak isteyenlerin ulaşımı da başka bir mesele. Bu durumun çaresi, yolları kapatarak değil, demiryolunun altından veya üstünden yolu devam ettirecek çözüm bulmaktır. Boğaz’ın altından tüp geçit yapan, dünyanın en zengin petrol şeyhlerini kıskandıracak derecede şatafatlı cumhurbaşkanlığı sarayı yaptıran bir devlet, Özerli Mahallesinin bu küçük sorununu nasıl çözemez? Bu küçük problemi düz mantıkla “Derhal hemzemin geçitleri kapana!” demenin dışında çözemiyorsa Hatay Valisi ne diye koltuğunda oturur? Ulaştırma Bakanı ne iş yapar?

Valilere, kaymakamlara ve bakanlık üst düzey bürokratlarına sesleniyorum: Kişilere ve onların isteklerine değil, biraz da milletin isteğine bakın! Sizin maaşınızı o hazretler değil, sorunlarını çözmek yerine büyüttüğünüz millet veriyor. Nerelerde doğduğunuzu, neler çektiğinizi ve hangi sıkıntılardan geçip o mevkiye geldiğinizi, memleketiniz olan köy ve kasabanızı arada bir hatırlayın!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here