CHP’li Vekillerden Terör Toplantısı!

0
77

milletvekilleri toplantı1CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in Toplantısına Hataylı Vekiller Büyük Destek Verdi

Eryılmaz; “Terör Patlamasıyla Karşı Karşıya Kalabileceğimizi Herkesin Anlaması Gerekiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, beraberinde CHP’li milletvekilleri Atilla Kart, Ali Özgündüz, Hasan Akgöl, Mehmet Şeker, Mevlüt Dudu, Osman Korutürk ve Refik Eryılmaz ile Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Pavey; “Hükümet güvenliğimizle gerçekten ilgileniyorsa, hepimizin selameti için radikal terör IŞİD’e karşı hazırlayacağı güvenlik paketini bekliyoruz” diye konuştu.

Ortadoğu tarihinin en karanlık dönemlerinden birinden geçildiğini savunan Pavey; “Hükümet bu karanlığın bizzat planlayıcı ve uygulayıcı bir parçasıdır. Müslüman Kardeşler zihniyetini yerleştirmek için sınırımızı vahşi çağların tortusu barbarlara teslim ettiler” dedi.

Hükümet’in, Suriye’de uyguladığı planın parçası olarak son dört yıldır ülkemize taşınan çoğu Çeçen ve Libyalı 50 bin civarında profesyonel cihatçının Türkiye’ye yerleştirildiğini ifade eden Pavey; “Bunlar nerelerde ikamet etmektedirler? Günlük yaşamları için gereken finansı nereden elde etmektedirler? Sıradan insanlar için korkunç bir tehlike olan bu cihatçılar, AKP için neyin güvencesidirler? IŞİD, Kobani’den sürüldüğünde ağır silah ve mühimmatlarını, Türk istihbaratı ve ordusunun bilgisi ve yardımı altında topraklarımıza park etmiştir. IŞİD, Hükümet tarafından nasıl bu kadar pervasızca desteklenmektedir?

milletvekilleri toplantı2

Suriye’ye askeri müdahale için Reyhanlı’da kendi vatandaşlarımızı bombalayan IŞİD militanları korunmuş, kaçırılmış, saldırıya ait izler yok edilmiş, yerine masum insanlar tutuklanmış, işkenceden geçirilmiş, halkımız tümüyle yanlış bilgilendirilmiş, bunlar yetmezmiş gibi üstüne bir siyasi istismar masalı uydurulmuştur. Zamanın başbakanı ve bakanları tarafından günlerce ulusal kanallarda beyin yıkama masalı olarak kullanılmıştır. Bu dehşetli oyun için ne zaman özür dilenecektir? 27 Mart 2014’te Başbakan, MİT Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı’nın yaptıkları toplantıda ‘Gerekirse Türkiye’ye 8 füze attırır savaş gerekçesi üretirim. Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız. Yapacağımız iş direk savaş sebebi…’ konuşması ortaya çıkmıştır. Hükümet, kendi toprağını bombalamayı amaçlayan bu plan hakkında hiçbir sorumuza hala cevap vermemiştir” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD’in Türkiye’nin hem iç hem de dış güvenliğinin tehdit eder hale geldiğini belirterek; “Bu iklimi AKP iktidarları yaratmış, beslemiş ve yeşertmiştir. Türkiye bu çıkmazı, siyaset, hukuk, Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkarak aşacaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz; “Hükümet Güneydoğu’nun güvenliğini PKK’ya, batının güvenliğini IŞİD’e mi bıraktı?” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da Türkiye’nin dünyanın en tehlikeli radikal örgütlerinin tehdidi altında olduğunu, Hükümet’in bunlara yönelik acilen önlem alması gerektiğini ifade ederek; “Terör patlamasıyla karşı karşıya kalabileceğimizi tüm ülkenin görmesi ve anlaması gerekiyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here